Vremea se schimbă din nou în România! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

by Andreea Radu

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru perioada 27 februarie – 27 martie 2023. Potrivit meteorologilor, în următoarele patru săptămâni temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, însă cantitățile de precipitații vor fi excedentare în majoritatea zonelor țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.

Prognoza meteo pentru săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate