Vremea se schimbă brusc. Prognoza meteo pentru zilele următoare

by Andreea Radu

Marți, 14 ianuarie 2020, în zonele joase de relief din sudul şi sud-estul ţãrii şi local în cele din vest şi centru va fi nebulozitate stratiformã şi ceaţã care local – cu precãdere în Lunca Dunãrii şi a Siretului, sudul Câmpiei Române şi în depresiuni- vor persista întreaga zi, astfel cã valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale datei. În schimb, la deal şi la munte, în condiţii de cer mai mult senin, vremea va fi în orele amiezii mult mai caldã decât în mod obişnuit în a doua decadã a lunii ianuarie, anunță antena3.ro.

Temperaturile maxime vor fi de la -2…2 grade în zonele cu ceaţã persistentã şi 10…11 grade în cele deluroase din sudul ţãrii. Noaptea nebulozitatea de plafon jos şi ceaţa se vor semnala pe spaţii extinse în regiunile extracarpatice şi pe areale mai mici în zonele joase din vest şi centru. Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile minime vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 1…3 grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Prognoza meteo pentru miercuri, 15 ianuarie 2020. În zonele joase din Oltenia, Muntenia, sudul şi centrul Moldovei, dar şi în Dobrogea vremea va fi închisã, cu nebulozitate stratiformã şi ceaţã persistente în cea mai mare parte a intervalului (asociate izolat şi trecãtor cu burniţã sau fulguieli), determinând valori diurne de temperaturã în jurul celor climatologic specifice pentru mijlocul lunii ianuarie.

În restul ţãrii, cerul va fi variabil la senin, norii joşi şi ceaţa vor fi prezenţi pe spaţii mai restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea şi cu precãdere pe vãi şi în depresiuni, iar vremea va fi mult mai caldã decât normal. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între -2…2 grade în zonele cu ceaţã persistentã şi 11…12 grade în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse între -13 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2…4 grade în zona deluroasã din Banat şi Crişana, dar şi pe litoral.

Prognoza meteo pentru joi, 16 ianuarie 2020. Cerul va fi variabil la deal şi la munte, iar în zonele joase de relief, cu precãdere din sudul şi estul ţãrii va fi nebulozitate joasã şi se va forma ceaţã, care pot persista şi izolat vor fi condiţii de burniţã sau fulguialã.

Vântul va sufla slab şi moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 2 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -11 grade.

Facebook Comments