Vremea se răcește în următoarele zile

by Andreea Radu

Vremea se va răci în următoarele zile, cu maxime ce nu vor trece de 13 – 14 grade Celsius, la nivel național, iar în perioada 27-30 octombrie ploile vor acoperi arii extinse, însă doar local vor fi importante cantitativ, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 23 octombrie – 5 noiembrie, transmite agerpres.ro.

În Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză vremea va fi mai rece decât în mod normal la această dată, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de aproximativ 13 grade Celsius. Totodată, în acest interval, minimele nocturne vor fi în scădere, de la 11 grade la început, spre 5 grade în dimineața zilei de 26 octombrie.

Ulterior, în intervalul 27 — 31 octombrie, variabilitatea termică se va manifesta de la o zi la alta, concretizându-se prin medii diurne situate între 12 și 18 grade și nocturne între 3 și 7 grade. În ultima parte a intervalului de prognoză regimul temperaturii aerului se va menține relativ constant în jurul mediilor anuale ale perioadei, respectiv 14 — 16 grade Celsius ziua și 4 — 6 grade noaptea. Va ploua moderat cantitativ în primele două zile ale intervalului, iar apoi probabilitatea de ploaie va fi mai mare după 27 octombrie, însă ploile se vor semnala pe arii mai extinse pe 29 și 30 octombrie.

În Crișana, temperaturile diurne se vor menține scăzute în primele trei zile ale prognozei, când se va înregistra o medie regională de 13 — 14 grade Celsius. Pe 26 — 27 noiembrie vremea se va încălzi ușor, temperatura va crește cu 2 — 3 grade, iar intervalul 28 — 31 octombrie vor fi alternanțe termice de la o zi la alta, maximele diurne urmând a se situa între 10 și 14 grade.

Temperaturile nocturne vor fi în scădere de la 10 grade la începutul intervalului spre 5 grade pe 26 octombrie, apoi vor avea o evoluție oscilantă în cadrul unui ecart de la 3 la 7 grade. În prima săptămână din noiembrie valorile termice se vor menține relativ constant în jurul mediilor multianuale ale perioadei, cu aproximativ 12 — 14 grade ziua și 4 — 6 grade noaptea. Vor fi ploi pe arii extinse și izolat mai importante cantitativ la începutul intervalului și, din nou, în jurul datei de 29 octombrie. Dar probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată pe tot parcursul intervalului 27 octombrie — 5 noiembrie.

Facebook Comments