Vremea se răcește în următoarele două săptămâni

by Andreea Radu

Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni (5 – 18 februarie) o vreme ce se va încadra, în general, în mediile multianuale ale perioadei din calendar, cu temperaturi în scădere faţă de cele înregistrate în ultimele zile, dar şi cu precipitaţii aproape în fiecare zi, cu probabilitate mai mare pentru cantităţi însemnate după data de 7 februarie, în toate regiunile, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), publicate luni de agerpres.ro.

În Banat, în primele zile ale prognozei, vremea va fi normală din punct de vedere termic pentru această perioada a anului, apoi se va încălzi uşor. Astfel, media temperaturilor maxime va creşte de la 6 grade în prima zi, până la aproximativ 9 grade pe 7 februarie. Ulterior, valorile termice diurne vor scădea, spre 3 grade pe 11 februarie, când vremea va fi relativ rece pentru debutul celei de-a doua decade a lunii februarie. Cea de-a doua săptămână va fi caracterizată de fluctuaţii mult mai reduse ale mediei maximelor termice, care se va situa în jurul a 4 grade, cu o uşoară tendinţă de creştere, spre 6 grade, la finalul intervalului de prognoză. Temperaturile medii minime vor fi predominant negative, situându-se, în general, între -4 şi zero grade şi doar în jurul datei de 8 februarie se va înregistra o medie de aproximativ două grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată începând cu data de 7 februarie, iar în jurul datei de 10 februarie acestea se vor semnala pe arii extinse şi se pot înregistra cantităţi mai însemnate.

În Crişana, intervalul de prognoză va debuta cu un regim termic normal pentru această perioadă a anului, însă ulterior se va resimţi o încălzire ce va determina creşterea temperaturilor maxime de la 4 grade, în medie, în prima zi, până la aproximativ 9 grade data de 7 februarie. În perioada 8 – 11 februarie, valorile termice diurne vor marca o scădere, spre o medie regională de două grade, pentru ca apoi să crească din nou, uşor şi treptat, până în jurul a 6 grade la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză. Temperaturile minime se vor situa, în general, între -4 şi -2 grade pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză şi doar pe 8 – 9 februarie valorile medii vor fi uşor pozitive, cuprinse între zero şi două grade. Precipitaţiile vor fi posibile aproape în fiecare zi a perioadei de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse şi în cantităţi mai însemnate va fi ridicată pe 7 şi 8 februarie, dar mai ales pe 10 şi 11 februarie.

Facebook Comments