Vremea se răcește brusc în România

by Andreea Radu

Vremea se răcește puternic în România. Temperaturile scad de la o zi la alta. De la mijlocul acestei săptămâni, temperaturile încep să scadă brusc și puternic în țara noastră. Și asta din cauza unui front atmosferic rece care va cuprinde România și va aduce ploi, furtuni locale și intensificări ale vântului.
Începând de joi, vremea va deveni extrem de rece pentru această perioadă, iar contrastul va fi unul uriaș față de începutul săptămânii. Valorile maxime, care în acest moment sunt mai mari de 30 de grade în unele regiuni, nu vor mai depăși 10…15 grade, chiar și mai puțin în unele zone.
La munte, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, la peste 1200 de metri, însă fulgi de zăpadă ar putea apărea, trecător, și la altitudini mai reduse, de până la 800 – 1000 m.
Temperaturile vor rămâne scăzute și în weekend, iar în unele regiuni, în văi și depresiuni, minimele ar putea scădea sub limita de îngheț. Mai mult decât atât, un ciclon ar putea afecta România în weekend, aducând ploi abundente în unele regiuni, dar și ninsori la munte. La începutul săptămânii următoare, tendința temperaturilor va fi ușor ascendentă. Cel mai probabil, vremea schimbătoare va continua până la sfârșitul lunii, scrie meteoradar.ro.

Facebook Comments