VREMEA PANA PE 23 MARTIE. CAT VA PLOUA IN BANAT SI CRISANA

by Cosmin Mihuta

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 10 – 23 martie, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru luna martie. Astfel, media temperaturilor maxime va fi de 10…13 grade în intervalul 10-14 martie, pe 15 martie va creşte spre 16 grade, apoi va scădea uşor, fără a coborî sub 12 grade. În prima săptămână media temperaturilor nocturne va oscila de la 2 grade la -1 grad, în schimb, după data de 15 martie, aceasta se estimează că va evalua normal pentru această perioadă, în ecartul de la 1 la 4 grade.

Vor cădea ploi slabe, locale, la începutul intervalului şi din nou, zilnic, după data de 15 martie, cu posibilitatea ca în intervalele 16-17 martie şi 19-23 martie să se consemneze şi ploi moderate cantitativ.

CRIŞANA

Regimul termic va fi uşor mai ridicat de cel normal, deşi vor exista variaţii de temperatură de la o zi la alta, mai mari în prima parte a intervalului de prognoză. Astfel, în prima săptămână, media temperaturilor maxime va oscila între 10 şi 15 grade, iar în a doua săptămână, între 9 şi 12 grade. Până pe 15 martie, media temperaturilor nocturne nu va depăşi 1…2 grade, în nopţile mai reci coborând până în jur de -2 grade, dar în intervalul 16-23 martie nu se estimează decât valori pozitive ale acesteia şi anume de la 1 la 3 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor, în general slabe, va fi ridicată începând cu data de 16 martie, dar în intervalele 16-17 martie şi 19-23 martie pot fi şi ploi moderate cantitativ. Cu totul trecător, vor fi posibile şi precipitaţii mixte.

 

Mai multe pe: http://www.mediafax.ro/social/vremea-pana-pe-23-martie-cat-va-ploua-in-fiecare-regiune-a-tarii-prognoza-meteo-pentru-urmatoarele-doua-saptamani-12232192

Facebook Comments