Vreme nespecifică în România: val de aer tropical înainte de Crăciun

by Florian Popa

Vom avea o vreme nespecifică pentru această perioadă, având în vedere că un val de aer cald se va face simţit, iar în weekend, vor fi temperaturi de primăvară, scrie antena3.ro. Se anunţă o vreme mai caldă decât normalul perioadei, astfel că în weekend, vom avea temperaturi de 7-17 grade Celsius, spun meteorologii.

Vorbim despre vreme foarte caldă, maxime astăzi între 2 și 13 grade Celsius însă la finalul săptămânii maxime între 7 și 17 grade.

Vremea însă rămâne mohorâtă, cu ploi în cea mai mare parte a țării, cu ceață persistentă în primele ore ale zilei și cu ninsori pe crestele montane, pentru că în zonele joase va fi vreme caldă, așa că precipitațiile vor fi cel mult sub formă de lapoviță.

Ne bucurăm de aceste zile cu vreme destul de plăcută din punct de vedere termic, dar avem nevoie de umbrele, pentru că în Oltenia, Muntenia, în zona de sud a Moldovei sunt anunțate ploi astăzi.

Câteva dintre maximele zilei: 8 grade Timișoara, o vreme caldă și în zona Bihorului, la Oradea, 7 grade acolo. La fel și în Baia Mare, sunt 6 grade Suceava și 8 la Iași.

Mai cald în sudul Moldovei, la Galați vor fi 10 grade Celsius, însă cel mai cald va fi în zona Dobrogei, 12 grade sunt prognozate astăzi la Constanța.

În Capitală, o temperatură de 9 grade în această după-amiază, dimineaţa sunt cam 4-5 grade la stațiile meteo și în următoarele două zile rămâne această maximă de 8-9 grade, iar sâmbătă se încălzește destul de mult și în București, vor fi 14 grade Celsius.

La munte, în zonele joase, temperaturi pozitive, 3 grade astăzi la Sinaia și 5 la Predeal. Pe acolo este posibil să cadă și ceva precipitații, dar vor fi cel mult sub formă de lapoviță.

Ziua de mâine aduce temperaturi asemănătoare cu cele de astăzi, maxime de până la 12-13 grade, dar vineri se încălzește foarte mult pe partea vestică a țării.

Acolo pătrunde masa aceea de aer cald, care va face ca în weekend temperaturile să fie potrivite mai degrabă pentru zile de primăvară.

Un aer cald va fi în zona țării noastre, dar prognoza de la finalul săptămânii viitoare arată că temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute, probabil apropiate de normalul acelei perioade.

Prognoza ANM: Vreme caldă în decembrie

În prognoza meteo extinsă, se anunţă vreme extremă în România în această iarnă, când în luna decembrie este aşteptată la noi o masă de aer tropical, astfel că temperaturile vor creşte neaşteptat de mult şi vor fi ca în plină vară.

În decembrie se pot înregistra temperaturi neobişnuite, de 15-20 de grade Celsius, spun meteorologii.

Se va întâmpla dacă în zona României pătrund mase de aer tropical ce produc creşteri spectaculoase ale temperaturilor.

Potrivit caracterizării climatice a lunii decembrie, întocmită de ANM, luna de început a iernii, decembrie, se caracterizează printr-o multitudine de fenomene meteorologice: ninsoare care asociată cu intensificări ale vântului determină producerea viscolului, fenomen ce se produce cel mai des în Câmpia Munteniei, în Dobrogea şi în estul Moldovei; ceaţă persistentă, mai ales în zonele de câmpie şi în depresiuni şi mai rar, lapoviţă şi ploaie.

Facebook Comments