Vrei un abdomen plat? Uite ce să nu mănânci!

by Florian Popa

Nu e uşor de obţinut, dar toată lumea şi-l doreşte. Ca să ai un abdomen plat, nu sunt suficiente exerciţiile fizice şi dieta sănătoasă. Pentru că există unele alimente care, odată mâncate, ajută la depunerea grăsimii pe abdomen. Uite topul alimentelor care nu trebuie consumate dacă vrei să ai un abdomen plat!

  1. Băuturile alcoolice. Se ştie că băuturile alcoolice sunt bogate în calorii, dar consumul de alcool creşte apetitul şi acea parte a creierului responsabilă cu senzaţia de săţietate intră în confuzie.
  2. Băuturile răcoritoare. Dacă doreşti  să scapi de grăsimea abdominală, ar trebui să nu mai consumi băuturi răcoritoare. Chiar şi sucurile cu un conţinut caloric scăzut încetinesc metabolismul.
  3. Guma de mestecat. Atunci când mesteci gumă, creierul şi stomacul primesc semnale care le determină să se pregătească pentru masă. În plus, guma de mestecat declanşează supraproducţia de acid gastric. Ca urmare, îţi va fi foame.
  4. Alimentele bogate în sodiu. Zahărul şi sarea ar trebui să fie limitate la cantităţi mici, mai ales dacă suferi de hipertensiune arterială. Nu numai că alimentele bogate în sodiu sunt nocive pentru sănătate, dar reţin lichidele şi te împiedică să pierzi grăsimea abdominală.
  5. Fast-food. Nu este nici un secret faptul că fast-food-ul conţine prea multe calorii care pot duce la diverse probleme de sănătate. Nu uita că fast-food-ul este responsabil şi pentru grăsimea abdominală de care vrei să scapi.
  6. Maioneză. Dacă eşti un fan al maionezei şi al salatelor cu maioneză, atunci ar trebui să ştii că aceasta conţine cel puţin 80% grăsime. Cea mai bună variantă e să o înlocuieşti cu piure de legume sau pasta naturală de tomate.
  7. Alimentele care balonează. Chiar şi o persoană subponderală poate avea un abdomen vizibil conturat din cauza alimentelor care provoacă gaze intestinale sau un stomac deranjat. Ar trebui să ştii că recomandarea e evitarea alimentelor-problemă şi efectuarea unor exerciţii care să accelereze digestia.
  8. Cartofii prăjiţi. La fel ca orice alt aliment prăjit, cartofii prăjiţi acţionează ca un burete care absoarbe grăsimile săturate. Acestea pot afecta funcţia creierului, astfel încât să nu mai gândeşti clar la cât de mult ”câştigi” în greutate în acel moment. Drept rezultat, poţi mânca până la 30 de cartofi fără să observi.
  9. Produsele „fără zahăr”. Alimentele care conţin înlocuitori de zahăr sunt eficiente doar pentru persoanele cu diabet zaharat. Produsele „fără zahăr” contribuie la dimensiunea abdomenului, scrie farmaciata.ro.
  10. Îngheţată. Alimentele bogate în zahăr, inevitabil, se transformă în grăsime abdominală, care este cel mai dăunător tip de grăsime din organism.

Sursa: click.ro

Facebook Comments