Vrei să fii plătit pentru a te muta în Italia sau Spania? Iată toate orașele care au nevoie de noi locuitori

by Andreea Radu

În toată Europa, orașele cu populații în scădere au găsit o soluție radicală pentru a atrage noi locuitori, oferind recompense financiare generoase. Multe zone rurale se confruntă cu îmbătrânirea populației pe măsură ce tinerii se mută în orașe sau aleg să nu aibă copii. Pentru a combate această tendință, unele administrații locale încurajează străinii să se stabilească în localitate cu ajutorul unor granturi de relocare și plăți în bani.
De la Spania la Italia, iată toate locurile din Europa care vă vor plăti pentru a vă muta acolo.
Albinen, în Alpii Elvețieni, are mai puțin de 250 de locuitori. Pentru a-și crește populația, mica municipalitate oferă famililor peste 50.000 de euro pentru a se muta acolo. Așezată pe versantul unei munti din cantonul Valais, pitoreasca localitate este la puțin peste o oră de mers cu mașina de celebrul stațiune de schi Verbier. Adulții cu vârsta sub 45 de ani vor primi 25.000 de franci elvețieni (25.300 de euro) pentru a se muta acolo, plus 10.000 de franci elvețieni (10.120 de euro) pentru fiecare copil.
Schema este deschisă doar cetățenilor elvețieni sau străinilor eligibili care au locuit suficient de mult în Elveția pentru a obține permisul C de rezidență. Solicitanții trebuie, de asemenea, să locuiască într-o locuință evaluată la cel puțin 200.000 de franci elvețieni (202.310 de euro) și să se angajeze să locuiască în Albinen timp de 10 ani. Consiliul local spune că primesc zilnic până la 100 de cereri, deci fii pregătit să ai răbdare dacă te gândești să depui o cerere.
Ponga, o localitate și municipalitate cu 600 de locuitori în nord-vestul Spaniei, va plăti britanicii cu 2.600 de lire sterline (2.971 de euro) pentru a se muta acolo. Alte 2.600 de lire sterline vor fi oferite pentru fiecare copil născut acolo. Cu o rezervație biosferică desemnată de UNESCO în inima Munților Cantabrici în apropiere, localitatea este un paradis pentru drumeți. De asemenea, este la doar o oră de mers cu mașina de coastă. Pentru a profita de această ofertă, britanicii trebuie să se angajeze să locuiască în Ponga cel puțin cinci ani.
Localitatea spaniolă Rubia din Galicia va plăti expaților până la 150 de euro pe lună pentru a locui acolo. Schema este orientată către familii, cu speranța de a crește numărul de elevi la școlile locale. Rubia se află în nord-vestul Spaniei, la 2,5 ore de mers cu mașina est de Santiago de Compostela.
În Calabria, regiunea sud-vestică a Italiei, relocarea într-un sat cu mai puțin de 2.000 de locuitori vă va aduce până la 28.000 de euro. Inițiativa își propune să combată depopularea. Cei interesați să aplice trebuie să aibă sub 40 de ani și să se mute în regiune în termen de 90 de zile de la acceptarea cererii lor. De asemenea, trebuie să înceapă o afacere sau să găsească un loc de muncă într-un sector care are nevoie de mai mulți lucrători. Aceasta include restaurante, hoteluri, pensiuni și magazine.
Insula italiană Sardinia oferă oamenilor 15.000 de euro pentru a se muta acolo. Cunoscută pentru plajele sale nisipoase, cerul albastru și apele turcoaz, idila mediteraneeană se confruntă cu scăderea populației rurale, deoarece tinerii locali se mută în străinătate pentru a lucra. Pentru a combate această migrație, guvernul a alocat peste 45 de milioane de euro pentru grantul de relocare, suficient pentru a acoperi 3.000 de granturi. Pentru a fi eligibil pentru grant, trebuie să vă mutați într-o localitate sardă cu o populație de mai puțin de 3.000 de persoane. Banii trebuie, de asemenea, utilizați pentru a cumpăra sau renova o locuință. Grantul nu poate depăși jumătate din costul total al casei sau renovării – ceea ce înseamnă că, în unele cazuri, suma de 15.000 de euro va fi redusă. Beneficiarii trebuie să locuiască acolo în mod permanent și să se înregistreze pentru rezidență permanentă în Sardinia în termen de 18 luni de la sosire.

Facebook Comments