Vrei să afli cât au câștigat Bibarț, Cionca sau Bîlcea în 2019? Pune-ți pofta-n cui, pentru liberali legea e facultativă

by Cosmin Mihuta

Dacă au preluat ceva de la tătucul Gheorghe Falcă liberalii care conduc astăzi Primăria Arad și Consiliul Județean Arad, apăi acel ceva e aroganța politicianului portocaliu, de tip PDL. Au preluat cum să te doară undeva de legi și de drepturile cetățenilor. De exemplu, de dreptul celor care te aleg de a ști cum ți-ai mai umflat buzunarele în ultimul an.

Aleșii locali trebuie să depună, în fiecare an, declarații de avere și interese, până în data de 15 iunie, conform legii. În același timp, Primăriile și Consiliile județene trebuie să facă public, pe site-ul instituției, declarațiile depuse de cei aleși.

Înțelegem că e pandemie, că Cionca luptă cu COVIDU, Bîlcea construiește spitale fantomă, iar Bibarț se luptă cu morile de vânt să ajungă candidat la funcția de primar al Aradului din partea PNL, dar asta nu înseamnă că legile trebuie încălcate. Nici de către cei trei cutezători ai lui Gheorghe Falcă, nici de către instituțiile pe care le conduc.

Dacă vrei să afli ce avere au mai acumulat Bibarț, Bîlcea sau Cionca în ultimul an, n-ai decât să-ți pui pofta-n cui. Agoniseala de pe 2019, ce trebuia declarată în 2020 de către mai marii primăriilor și consiliilor județene, la Arad e secret de stat. Nici pe pagina Primăriei Arad, nici pe pagina Consiliului Județean Arad nu au fost actualizate aceste declarații, conform legii. Termenul de 15 iunie a trecut de aproape zece zile, dar declarațiile ia-le de unde nu-s.

Acum, ori domnii liberali au fost prea ocupați cu achizițiile directe, cu numirile în funcții sau cu postările pe Facebook, astfel încât să aibă timp de alte fleacuri, cum sunt declarațiile de avere, ori avem de-a face cu lipsa de activitate a celor care se ocupă de site-urile Primăriei Arad și Consiliului Județean Arad, caz în care conducerile instituțiilor ar trebui să ia măsuri, să nu mai plătim angajați sau firme care taie frunze la câini.

Noi așteptăm cu nerăbdare ca liberalilor să li se facă milă de cetățeni și să ne prezinte și nouă cu cât le-a mai crescut averea în ultimul an. Că de scăzut, cu siguranță nu i-a scăzut niciunui șef de pe la PNL Arad. Mai ales după atâtea achiziții directe.

Facebook Comments