Vouchere de vacanţă decontate 100% și pentru angajații din mediul privat

by Florian Popa

Peste patru milioane de angajaţi din privat ar putea pleca în vacanţă de anul viitor pe banii statului. Guvernul pregăteşte vouchere de vacanţă decontate 100% şi pentru mediul privat. În prezent, angajatorii oferă tichete în limita a șase salarii minime brute, dar din propriul buget. Şi numai dacă vor.
Banii pe care angajatorii ar putea să-i primească ar urma să fie decontaţi 100% din CAS. Un efort enorm pentru bugetul de stat, scrie observatornews.ro.
Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului: Pentru cei 1,2 milioane de salariaţi din sectorul bugetar, acel tichet de vacanţă de 1.450 de lei reprezinta un efort bugetar anual de 350 de milioane de euro. Ori, în sectorul privat avem un număr mai mare de angajaţi, de aproape patru ori mai mare.

Ministerul Turismului spune că proiectul ar urma sa revitalizeze industria HoReCa
Lucian Bădîrcea, CEO agenție de turism: Ar fi un mare ajutor, aceste vouchere de vacanţe decontate şi pentru mediul privat sunt aşteptate de mult.
Dacă vor fi aprobate, voucherele de vacanță pentru privaţi vor putea fi folosite şi pentru masă, transport sau tratament balnear.

Facebook Comments