Vlad Botoș: Transparența poate salva vieți

by Andreea Radu

În contextul interesului ridicat al populației pentru evoluția COVID-19 în județul Arad, europarlamentarul USR PLUS Vlad Botoș a solicitat informații specifice autorităților responsabile cu gestionarea crizei în județul nostru.

Recent, am avut în Arad o situație neobișnuită, un număr de 6 decese fiind raportate cu mare întârziere. Având în vedere întârzierea punerii în funcțiune a aparatelor de testare, pe fondul insuficientei testări și a unor măsuri inadecvate, lipsa de transparență poate avea efecte grave.

Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „Am solicitat informații despre cazurile de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul copiilor, precum și dacă s-au luat măsuri specifice pentru tratarea acestora, inclusiv o conlucrare medicală națională ori internațională.

De asemenea am cerut măsurile întreprinse pentru creșterea numărului de testări COVID-19 pe unitatea de timp la nivelul județului Arad, având în vedere numărul redus de testări, în ciuda existenței utilităților necesare.

Am mai solicitat informații despre modalitățile de protecție a personalului medical și a celorlalte organe cu atribuții legate de COVID-19, care au lucrat ori lucrează în punctele vamale Nădlac 1 și 2; care este numărul persoanelor testate din rândul lor, pe categorii de personal, inclusiv membri familiilor și contacții acestora.

 

 

Facebook Comments