Vlad Botoș: Susținere pentru extinderea UE în Balcani

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Europarlamentarul Alianței USR PLUS Vlad Marius BOTOȘ, în calitate de vicepreședinte al Delegației Parlamentului European pentru Albania, a avut o întâlnire informală cu doamna ambasador a Republicii Albania în Belgia, în Marele Ducat al Luxemburgului și la Uniunea Europeană, doamna Suela Janina.

Întâlnirea desfășurată într-o atmosferă cordială a avut ca principal subiect eforturile pe care le depune Albania pentru integrarea în Uniunea Europeană. Doamna ambasador a vorbit despre dorința poporului albanez de a continua reformele și de a parcurge toți pașii necesari integrării chiar dacă acest proces va avea o durată mai lungă decât cea sperată inițial.

Susținător deschis al cauzei Albaniei încă din perioada alegerilor interne ale Uniunii, pentru desemnarea candidaților pentru Parlamentul European, domnul Vlad BOTOȘ a declarat:

Unul dintre cele mai importante principii susținute de Uniunea Salvați România este că nu lăsăm pe nimeni în urmă. Acest principiu pe care încercăm să-l integrăm în programele noastre de guvernare internă, îl aplicăm și în politica externă.

Pentru mine, pentru noi, este mai ușor să înțelegem trecutul și aspirațiile Albaniei fiind asemănătoare celor trăite de noi, de români. Tocmai de aceea voi depune toate eforturile pentru a ajuta Albania și celelalte țări din Balcanii de Vest să fie parte componentă a Uniunii Europene.

Chiar dacă procedurile de integrare nu au început, procesul de aderare al Albaniei la Uniunea Europeană continuă, fapt pentru care domnul Vlad BOTOȘ împreună cu colegii europarlamentari, membri ai delegației Parlamentului European pentru Albania, va face o vizită oficială la Tirana în primăvara anului viitor.

Facebook Comments