Vlad Botoș solicită clarificări privitoare la deratizarea de la Liceul German

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Europarlamentarul Vlad Botoș a trimis o solicitare Primăriei Arad, prin care a cerut detalii privitoare contractarea și recepționare de către reprezentanții administrației a serviciilor de deratizare în clădirile liceului Adam Muller Gunttenbrunn.

Vlad Botoș, Europarlamentar al Alianței USR PLUS: „Populația României e în scădere drastică. Natalitatea este la cote foarte mici, iar sporul demografic este negativ. În condițiile acestea ai crede că suntem o națiune care face tot ce este posibil pentru copiii, din ce în ce mai puțini, din România, că ne preocupă în cel mai înalt grad sănătatea lor, educația și bună-starea lor.

Și totuși, ne uităm în jur și ne dăm seama că acești copii, comoara noastră, se află cam pe ultimele locuri în preocupările autorităților. Sunt revoltat că într-o școală cineva s-a gândit să folosească substanțe chimice periculoase fără să le neutralizeze înainte ca cei mici să aibă acces în clădire. Nu pot să cred că prestatorul de servicii nu s-a gândit că acolo vor fi prezenți copii, iar beneficiarul, Școala sau Primăria Municipiului Arad, nu au luat măsuri să prevină intoxicațiile, îmbolnăvirile.

Chiar nu ne pasă de copii? Chiar nu ne gândim, în momentul în care semnăm un contract, că acei copii sunt ai noștri? Nu am cuvinte să-mi exprim revolta în fața inconștienței unor adulți care au pus în pericol viețile a câtorva zeci de copii.

Am adresat în dimineața aceasta o solicitare oficială Primăriei Municipiului Arad pentru a vedea care sunt circumstanțele care au permis intoxicarea copiilor de la Liceul German. Trebuie să știm ce s-a întâmplat, pentru a avea grijă să nu se mai întâmple niciodată. Dacă ascundem gunoiul sub preș, lucrurile nu se vor îmbunătăți. Trebuie să ne trezim și să ne asumăm faptele noastre dacă chiar vrem o țară ca afară!

Facebook Comments