Vlad Botoș cere demiterea lui Lucian Bode

by Andreea Radu

Eurodeputatul USR Vlad Botoș s-a arătat de părere că ministrul de Interne, Lucian Bode, nu mai are credibilitatea necesară pentru a negocia aderarea României la spațiul Schengen în Consiliul Justiție și Afaceri Interne, transmite Agerpres.
Declarația europarlamentarului vine în contextul în care teza de doctorat a lui Lucian Bode, ministru de Interne și secretar general al PNL, a primit un verdict de plagiat din partea Comisiei de etică a Universității Babeș-Bolyai, care a explicat că lucrarea este „profund viciată”.
Eurodeputatul USR spune că a propus „opt pași concreți” pentru negocierile privind aderarea la Schengen, „iar primul ar fi demiterea sau demisia domnului Bode”.
„Există voinţa politică din partea preşedinţiei Uniunii Europene ca acest subiect (aderarea la Spaţiul Schengen – n.r.) să fie pus pe ordinea de zi – premierul Suediei a transmis acest lucru în plenul Parlamentului European, săptămâna aceasta. Însă trebuie şi noi să lucrăm în sensul acesta, să fim mult mai proactivi pe subiect şi să negociem mult mai bine. Eu am propus opt paşi concreţi, iar primul ar fi demiterea sau demisia domnului Bode, care nu mai poate negocia cu maximă seriozitate în Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne”, a declarat Vlad Botoș, sâmbătă, într-o conferință.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate