Viva Mayr, un regim centenar bazat pe alimente alcaline

by Florian Popa

Prezentata drept revolutionara, aceasta metoda elaborata in urma cu mai bine de un secol revine in forta. Mai mult decat un regim, Viva Mayr promite o veritabila schimbare in ceea ce priveste stilul de viata. Despre ce este vorba? Este chiar atat de eficient?

Pierderile spectaculoase in greutate sunt mult prea adesea de actualitate. De cand actrita australiana Rebel Wilson a mentionat cura Viva Mayr prin intermediul unei postari pe Instagram, in luna martie a acestui an, aceasta metoda centenara cunoaste o revenire in forta spectaculoasa, fiind extrem de populara in randul vedetelor.

Metoda Mayr, o cura detox centenara

In urma cu 120 de ani, medicul austriac Franz Xaver Mayr folosea diagnosticuri si terapii traditionale pentru a asocia o buna santate intenstinala cu o stare generala de sanatate buna. A creat cura FX Mayr, un program de sanatate holistic, devenit rapid extrem de popular in partea de sud a Austriei. Odata cu timpul, aceasta cura a evoluat si ea in special progreselor realizate in medicina moderna. In ziua de azi, aceasta cura ne permite sa obtinem o pierdere in greutate notabila.

Se incepe cu un post. Metoda Viva Mayr debuteaza cu cateva zile de post. Un fel de curatare a organismului suplimentata de vitamine prentru a preveni efectele secundare asociate procesului de dezintoxicare al organismului. Conform nutritionistilor, acest post poate fi o idee buna insa nu este potrivit pentru toata lumea. Postul poate fi benefic in unele situatii dar in cazul persoanelor in varsta si femeilor insarcinate nu este deloc recomandat.

Mizeaza pe alimente alcaline

Dupa aceasta prima faza de post care se doreste a fi una detoxifianta, metoda Mayr ne sfatuieste sa continuam cu un regim alcalin. PH-ul din sange este fie acid, fie bazic. In Occident, alimentatia este acidifianta, ceea ce inseamna ca este pro-inflamatorie. Un regim alcalin nu va acidifia atat de tare PH-ul nostru.

Acest regim este alcatuit in special din fructe si legume, radacini si tuberculi, nuci si leguminoase si doar cantitati mici de carne si produse lactate. De altfel, studiile in favoarea adoptarii unui regim alcalin sunt numeroase. Regimul alcalin atenueaza bolile cronice precum hipertensiunea sau accidentele vasculare cerebrale.

Modifica in mod durabil comportamentul alimentar

Metoda Mayr ne indeamna si sa renuntam la unele obiceiuri mai putin sanatoase: sa mancam in fata televizorului, sa bem apa sau alte lichide intre mese si nu in timpul mesei si ne sfatuieste sa lasam un interval de timp de 4-5 ore intre mesele principale pentru a lasa timp corpului nostru sa digere eficient mancarea. Un lucru care ti se poate parea ciudat, Mayr ne indeamna sa mestecam o bucata de mancare de 40-60 de ori inainte de a o inghiti. In plus, ne sfatuieste sa nu mai mancam dupa ora 17.

Sfaturile specialistilor

În cele din urmă, dieta intenționează adesea să se bazeze pe elementele de bază ale unei diete alcaline, dar Stefani Sassos,  dieteticianul înregistrat la Good Housekeeping Housekeeping Institute, explică faptul că alimentele din lista de cumpărături din dietă nu sunt de fapt incluse în dietele alcaline adevărate. „Multe alimente de pe această listă, inclusiv mămăligă, risotto, carne și lactate, nu sunt permise în mod normal pe o dietă alcalină, deoarece sunt considerate„ acide ”. S-ar putea să nu mai conteze în cele din urmă, spune Sassos, deoarece beneficiile unei diete alcaline sunt legate de consumul mai multor legume, reducerea aportului de zahăr și a alimentelor procesate. și beți mai multă apă (tot ce puteți face fără a prescrie o dietă!).

Iată o listă de cumpărături Mayr Method Diet, așa cum este prezentat în introducerea cărții ”The Viva Mayr Diet”:

Proteine: file de păstrăv, păstrăv afumat, piept de curcan fără piele, coadă de miel, file de somon, somon afumat, file de vită, tofu de mătase organic și caviar arctic.

Legume: spanac, ceapă, ridichi, țelină, morcovi, fenicul, cartofi, rapiță, roșii de viță de vie, salată, muguri, broccoli, napi și naut.

Fructe: Stafide, masline, caise, prune uscate, mere, fructe de padure, rodii, portocale, citrice, banane, papaya, mango, avocado.

Cereale: ovăz măcinat, făină de hrișcă (și alte ingrediente pentru a-ți face propria pâine), fulgi de porumb, mei, făină de spelt, mămăligă, orez risotto.

Nuci și semințe: nuci, semințe de susan, semințe de amarant și migdale.

Produse lactate: ouă organice, unt, brânză de capră, smântână, parmezan, brânză de vaci, lapte de orez, lapte de ovăz.

Condimente: Stevia, bulion de legume, sare de rocă, ulei de măsline extra virgin, uleiuri presate la rece (inclusiv in, cânepă și nuci), ulei de cocos, oțet balsamic, miere, sirop de arțar, oțet de cidru, crema de tartru, sos de soia.

Băuturi: Ceai verde, suc de rodie și apă.

Planul de dietă de 14 zile include, de asemenea, un plan de masă prescris și rețete pentru a începe.

Facebook Comments