Visul frumos continuă! FCC UAV Arad o bate pe Sepsi într-o atmosferă de zile mari şi prelungeşte finala pentru titlu

by Sorin Haut

O Polivalentă arhiplină le-a împins în această seară pe „galben-albastrele” de la FCC Baschet UAV Arad spre o victorie mare, ce ţine aprinsă flacăra titlului cu numărul 10! Sepsi SIC avea 2-0 la general în finala Ligii Naţionale şi era decisă să încheie încă de astăzi conturile, covăsnencele având un ascendent moral asupra echipei arădene. Doar că “vulcanul” din sala de pe Mureş le-a copleşit pe fetele lui Zoran Mikes, susţinute şi ele de o galerie activă, formată din aproximativ 30 de fani. După 76-61 și 84-68 în Sepsi Arena, formația ce domină autoritar baschetul feminin românesc de aproape şapte ani de zile a fost surprinsă azi de o echipă admirabilă a Aradului, care a luptat aşa cum a promis, până la ultima suflare. Iar la final, tabela Sălii Sporturilor a arătat scorul de 67-61 ( (20-16, 11-18, 19-14, 17-13)! S-a mers cap la cap în primele două sferturi, cu ambele formaţii pe rând la conducere. Procentajul a fost scăzut de ambele părți, doar că oaspetele au avut un mic plus și la pauza mare Sepsi conducea cu 34-31. Sfertul trei a început cu două puncte ale cehoaicei Vitulova, dar Raber a răspuns imediat. Cu Hadzovic şi Akathiotou inepuizabile la coordonare dar şi la finalizare şi cu americanca Keys din nou în rol de coşgheteră, Aradul a revenit spectaculos, conducând cu 50-45. Campioana ultimelor cinci ediţii de campionat nu a cedat şi a avut ultimul cuvânt după 30 de minute, 50-48, pentru un ultim sfert ce se anunţa incendiar. Exact la momentul potrivit, precum în vremurile de glorie, publicul arădean s-a dovedit decisiv, cu încurajări frenetice. Americanca Sutherland a intrat bine în joc,  astfel că s-a făcut 58-52 cu şase minute înainte de final.

Americanca Keys a fost din nou decisivă, pe final! Suporterii arădeni, de nota 10

Celor de la Sepsi nu le-a mai intrat mingea în coş, ratând exasperant în special de la distanţă, iar Keys a făcut diferenţa în ultimele minute. Americanca FCC UAV-ului a luat de multe ori acţiunile pe cont propriu, finalizând excepţional de sub panou. Totuşi, s-a ajuns la 62-61, cehoaica Vitulova declânşând “nebunia” în sală, cu o triplă decisivă, 65-61! Scorul s-a păstrat până cu 36 de secunde înainte de final, iar Aradul a fost impecabilă la recuperări sub propriul panou și chiar și-a securizat primul succes al finalei contra lui Sepsi, prin alte două puncte ale americancei Keys: 67-61! A fost prima victorie cu Sepsi după şase ani şi jumătate, perioadă în care trupa lui Mikes s-a impus de fiecare dată. Bucurie mare în tabăra arădeană, dar totuşi reţinută având în vedere că mâine, tot de la ora 19, urmează meciul patru al finalei campionatului, în Polivalenta arădeană. Aşadar, cei peste 1300 de arădeni sunt rechemaţi la sală pentru a mai crea o dată o atmosferă de neegalat în baschetul feminin românesc. E 2-1 în finala pentru titlu şi visul frumos al Aradului continuă, deşi tot Sepsi rămâne favorită la aurul naţional. „Galben-albastrele” vor să ducă ultimul act în decisivul de pe 30 aprilie, de la Sfântu Gheorghe, în vreme ce echipa din Secuime şi-ar asigura al şaselea trofeu la rând cu o victorie în partida de miercuri.

Formaţii și marcatoare:

Arad: Keys 18 (1×3), Vitulova 15 (1×3), Hadzovic 13 (2×3), Sutherland 6, Akathiotou 5 (1×3), Vaida 5, Ghiţă 3, Mîrne-Nagy 2, Fleşer,Manea . Antrenor: Bogdan Bulj.

Sepsi: Raber 15,  Fraser 12 (1×3), Wallace 9 (1×3), Jones 8, Podar 7 (1×3), Pasic 5 (2×3), Ghizilă 3 (1×3), Pop 2. Antrenor: Zoran Mikes.

Foto: Ciprian Petcuţ (baschetarad.ro)

 

Facebook Comments