Violențe la granița Venezuelei: Maduro rupe relațiile cu Columbia

by Andreea Radu

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a întrerupt sâmbătă relațiile diplomatice cu Columbia, după ce un conflicta izbucnit de-a lungul granițelor celor două țări, unde ajutorul internațional destinat Venezuelei așteaptă permisiunea de a intra în țară, anunță cnn.com.
După ce liderul opoziției, Juan Guaido, a cerut sâmbătă deschiderea granițelor pentru ca ajutoarele să poată ajunge la populație, Maduro a promis că va opri toate convoaiele la intrarea în țară, numind planul ca parte a unei încercări de lovitură de stat.
Cel puțin cinci persoane au fost ucise în ciocniri cu forțele de securitate din Venezuela sâmbătă, a declarat reprezentantul Adunării Naționale, Adriana Pichardo, fără a oferi detalii suplimentare. Pichardo, care îl susține pe Guaido, a declarat că 51 de persoane au fost arestate.

Ministrul de externe din Columbia a declarat că 285 de persoane au fost rănite, 37 au cerut spitalizare, după ce Garda Națională Venezuelană a tras gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc în protestatari în apropierea graniței columbiene.
Camioanele care transportă provizii au fost blocate, însă două camioane care au transportat ajutoare umanitare braziliene au intrat sâmbătă în Venezuela fără incidente, a declarat biroul de comunicare al președinției braziliene.
La un miting din capitala Caracasului, Maduro a declarat că rupe relațiile cu Columbia și a amenințat Statele Unite cu „forța armatei venezuele”.
Liderul opoziției Guaido a promis sâmbătă seara că, „Nu ne vom opri până nu vom vedea libertatea în Venezuela”.

Facebook Comments