Vineri revine Liga a III-a: Crişul şi Lipova reiau lupta pentru promovare, Pecica stă la pândă!

by Sorin Haut

După patru luni de pauză la nivel de campionat, divizionarele terţe revin de mâine pe teren pentru meciuri oficiale pe puncte. Pauza de iarnă a trecut, echipele şi-au conturat loturile, antrenorii şi-au reglat mecanismele, iar acum toată lumea este pregătită pentru fotbal. În seria a opta, cea care ne interesează direct, avem parte de un duel judeţean pasionant în lupta pentru şefie şi până la urmă pentru accederea la barajele de promovare în Liga a II-a. Lider după zece etape este Crişul Chişineu Criş, cu 24 de puncte, urmat la doar două lungimi distanţă de conjudeţeana şi principala contracandidată la primul loc, Şoimii Lipova dar şi de ACS Poli Timişoara, în vreme ce o altă echipă din judeţul nostru, Progresul Pecica, stă pe 4, cu 17 puncte. Prima dintre divizionarele arădene ce intră pe teren în acest an e Şoimii Lipova, care înfruntă vineri, de la ora 15, pe terenul din Sânicolau Mic, nou promovata Avântul Periam, echipă din Timiş ce a încurcat-o în tur, cu acel 1-1. Lipova a trecut prin mari schimbări la nivel de lot, a pierdut jucători importanţi în iarnă, precum Madălin Popa, Codoban, Simon, Ionuț Gavrilă, Grigore sau Dolga, ca nu să mai vorbim de plecările juniorului Denis Rusu, ce confirmă la UTA, în Liga 1 şi apoi a celui mai important atacant, constănţeanul Moise. Preşedintele Radu Pop nu a stat însă cu mâinile în sân şi ambiţios precum îl ştim, i-a completat lotul antrenorului Flavius Sabău cu jucători la fel de valoroşi: fostul golgheter Kevin Trabalka a redevenit “şoim”, făcând tandem în atac chiar cu fostul vârf al primei adversare din 2021, Avântul Periam, Dragan Paulevici, un marcator pur-sânge, cum îl caracterizează Pop, iar la mijlocul terenului au fost achiziţionaţi marocanul Sahli, cu experiență și la Liga a II-a, Simedru, junior ce aparține de CFR Cluj şi mijlocașul ofensiv Ardelean, de la Baia Mare.

Lipova primeşte, pe “Banatul”, vizita Periamului: Paulevici a schimbat tabăra!

Obiectivul “şoimilor” este ocuparea unuia din primele două locuri în serie şi accederea la barajele de promovare.  Crişul lui „Ştili” Abrudean are meci sâmbătă, de la ora 15, chiar cu puştii de la ACS Poli, meci care dacă ne uităm pe clasament, este un derby. Doar că timişorenii au slăbit mult faţă de tur, bazându-se acum pe o echipă foarte tânără, prilej pentru cei de la Crişul de a profita şi de a încerca desprinderea în fruntea ierarhiei. Numai că şi la Chişineu Criş sunt destule probleme de lot, cu mulţi accidentaţi, astfel că nu se anunţă un joc tocmai uşor. Timişoreanul Gelu Velici, cu experienţă chiar la nivel de Liga 1, ultima oară la Ghiroda, este cea mai importantă achiziţie hibernală, dar pe Criş au ajuns şi doi tineri mijlocași centrali crescuți de UTA, Ivan Ciubotariu (21 de ani) și Darius Cocriș (18 ani), ambii evoluând în tur la Cermei. În schimb, Crișul s-a despărțit în iarnă de doi atacanți, Sulea și Lazăr, la care se adăugă Adi Piț, experimentatul mijlocaș care a părăsit echipa încă de la mijlocul turului. Aşadar, mutări nu prea multe şi “plombe” exact acolo unde a fost necesar, în lotul liderului din “C8”. Tot sâmbătă, de la ora 15, avem un prim derby judeţean al anului, cel dintre Progresul Pecica şi Gloria Lunca Teuz Cermei. Un joc la îndemâna formaţiei pregătite de Dan Stupar şi Marius Grad, care s-a mişcat bine în iarnă, pe piaţa transferurilor. Deşi s-a despărţit de câțiva jucători importanți, precum S. Popa, Mateucă, Boștină, Deliman, Tamaș, Manea sau Dagău, Pecica a mers pe mâna fostului utist Patrice Feussi, ajuns acum impresar în Franţa.

Crişul şi Pecica, favorite cu ACS Poli şi Cermei, în duelurile de sâmbătă

Iar pariurile lui şi ale pecicanilor sunt Zakariya Diarrassouba, mijlocaș central 19 ani, Jimmy Mike Smith, mijlocaș stânga, 18 ani și atacantul de careu Hasssane Idrisse, 23 de ani, atacant. Cei trei fotbaliști de culoare au deja șase săptămâni de pregătire cu Progresul şi au efectuat și cantonamentul de la Hațeg. Saizu (Ghiroda), Rosenblum, Bilia și Călin (ACS Poli), dar şi fostul golgheter al UTA-ei U19, Petre Simon, plecat de la Lipova, s-au alăturat şi ei grupării din Pecica, probabil campioană a transferurilor în această iarnă. În schimb, Cermeiul are o echipă tânără, fără experienţă şi cu siguranţă se bate pentru evitarea retrogradării. “Sămădăii” pregătiţi de Flavius Moisă sunt pe locul 8 în serie, cu 7 puncte, la doar două puncte avans peste linia “roşie”, unde le avem pe Ezeriş, 5 puncte şi Becicherecu Mic, 1 punct. Duelul de sâmbătă, din “Pădurice” are o favorită certă, Pecica având şansa de a ţine pasul cu conjudeţenele din Chişineu Criş şi Lipova. Prima etapă din acest an în “C8”, a 11-a a seriei, mai propune meciurile: CSC Dumbrăviţa – Progresul Ezeriş, vineri, ora 15 şi CSC Ghiroda – Fortuna Becicherecu Mic, sâmbătă, ora 15.

Facebook Comments