„Vineri 3“, unul dintre puținele filme realizate la Cluj-Napoca, în premieră, la Cinematograful „Arta“ din Arad

by Andreea Radu

„Vineri 3“ (r. Rareș Abraham), un film care vorbește despre relațiile interumane, problemele de cuplu și momentele de impas specifice vieții de zi cu zi, unul dintre puținele filme realizate la Cluj-Napoca, va fi proiectat, în premieră la Arad, la Cinematograful „Arta“.

Proiecția este programată să aibă loc vineri, 5 iulie, de la ora 19.00, iar accesul publicului va fi gratuit.

Filmul este format din trei capitole „Depărtarea”, „Cadoul” și „Reuniunea”, capitole fără o aparentă legătură între ele, însă ce se vor interconecta la final, când personajele din toate cele 3 părți vor fi prezente într-o seară, la același restaurant din centrul Clujului.

Ca temă centrală, filmul vorbește despre relațiile interumane, despre alegerile pe care le facem sau nu în viață. Totodată, filmul vorbește despre relațiile maritale, despre provocările care apar și felul în care oamenii se raportează la acestea.

Întreaga poveste se întâmplă în Cluj-Napoca, personajele sunt construite asumat, ca parte integrantă a acestui oraș. Practic, tot filmul este despre Cluj-Napoca, despre oamenii de aici, despre faptul că acest oraș, în esență, este un pol în care vin oameni de peste tot.

Distribuția: Iulia Verdeș, Dorian Boguță, Maria Obretin, Alin Panc, Marin Grigore, Rareș Abraham, Adrian Cucu, Alexandru Unguru.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Filmul „Vineri 3” este produs de 23 Film, în co-producție cu Papa Pictures și Erka Agency. Fondatorul 23 Film, regizorul și producătorul filmului este Rareș Abraham.

Rareș Abraham este absolvent de UNATC, iar în 2015 a pus bazele 23 Film, o casă de producție independentă, cu sediul în Cluj-Napoca.

Focusul 23 Film este de a produce atât  film de autor, cât și film de public și nu în ultimul rând, proiecte educaționale în zona industriilor creative.

Facebook Comments