Vine canicula: temperaturi de până la 38 de grade

by Florian Popa

 

Joi, 30 iulie 2020, potrivit meteorologilor Administrației Naționale de Meteorologie (ANM, n.r.), vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade Celsius, scrie stiripesurse.ro.

Mai exact, pe 30 iulie 2020, față de ziua anterioară, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, chiar caniculară după-amiază în special în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea, dar şi în sudul Banatului. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în sudul şi sud-estul ţării.

Va fi înnorat şi va ploua în cantităţi reduse în Maramureş, Crişana, Transilvania, Moldova şi la munte.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 şi 38 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 14 grade Celsius în estul Transilvaniei şi 24 de grade Celsius în nordul litoralului.

Pe parcursul săptămânii, meteorologii anunță temperature maxime de până la 30 de grade. Valorile caniculare sunt specifice pentru această perioadă a anului. Izolat se vor înregistra ploi, în prima parte a intervalului, în regiunile de nord și nord-vest.

În centrul, sudul și estul țării vremea va fi în general frumoasă cu cer senin și temperaturi caniculare. În prima parte a săptămânii, se vor înregistra temperaturi maxime ușor mai scăzute în Crișana, Maramureș și Banat, în special în zilele de luni și de marți, când maximele din termometre vor ajunge până la 28 de grade.

Facebook Comments