Vine căldura, în sfârșit, în România! Cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

by Andreea Radu

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Prognoza meteo pentru săptămâna 15 – 22 mai

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în săptămâna 15– 22 mai valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 22 – 29 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice și sud- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 29 mai – 05 iunie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05 – 12 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în zonele montane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, au precizat meteorologii.

 

Sursa: antena3.ro

Facebook Comments