VICTORIE TOTALA PE STRAND: PRIMARIA A MUTAT BARIERA DE INTRARE DINCOLO DE PARCAREA CORLEONE

by Sida Voicu

De puţine ori în ultimii zece ani, de când Gheorghe Falcă e la conducerea municipiului, cei de la Primăria Arad au făcut altceva decât a poruncit stăpânânul oraşului. Până acum, cu excepţia victoriei celor de la Mişcarea Arădeană împotriva dispoziţiei antidemocratice emisă de Gheorghe Falcă, prin care se interziceau manifestările publice în faţa Palatului Administrativ (dispoziţie anulată de instanţă), puţini oameni din Arad au avut curajul să înfrunte abuzurile administraţiei, iar şi mai puţin au avut sorţi de izbândă.

Unul dintre cei victorioşi este omul de afaceri Leontin Aslău, care a arătat tuturor comercinaţilor de pe ştrand că se poate, dacă ai curjaul să te ridici împotriva abuzurilor. Aslău a câştigat, aşa cum am mai scris, un nou proces la Curtea de Apel Timişoara, prin care Primăria Arad este obligată să-i redea accesul spre proprietate SC Corleone, adică parcarea de la intrarea în ştrand. Cum se vede şi din imaginea alăturată, reprezentanţii Primăriei au şi asfaltat zilele trecute acea intrare, iar acum Leontin Aslău, dar şi arădenii care merg la ştrand, au acces liber spre parcarera Corleone.

Dincolo însă de respectarea dreptului la proprietate, pe care Aslău a câştigat-o în instanţă, un drept care nu ar fi putut fi încălcat în niciun alt stat al UE, fără ca cineva să răspundă chiar cu puşcăria, la ştrand s-a mai câştigat ceva: intrare liberă la parcarea Corleone. Primăria Arad s-a confortmat neaşteptat de rapid, realizând în al 12-lea ceas că nu este de joacă şi au desfiinţat bariera pusă înainte de parcarea Corleone. Astfel, această barieră, dar şi ghişeul unde se vindeau bilete au fost mutate pe vechiul amplasament, în dreptul primelor căsuţe de pe ştrand, iar la parcarea Corleone accesul se poate face fără bilet. „E a opta minune a lumii, cât de repede s-au executat cei din Primărie. Mi-au asfaltat intrarea şi au mutat şi bariera. Ceva de necrezut. Ba au mai trimis şi o hârtie executorului judecătoresc prin care anunţă că şi-au respectat obligaţiile“, susţine Leontin Aslău.

Victoria lui Leontin Aslău ar trebui să le dea de gândit celorlalţi comercianţi din ştrand, cât au mai rămas, fiindcă ştrandul a fost distru în ultimii ani cu bunăştiinţă şi cu un anumit scop. Aceşti comercianţi pot să se îndrepte şi ei împotriva primăriei şi să obţină acces gratuit în zona comercială, care, în realitate, nu face parte din ştrandul propriu-zis.

La final, rămâne aceeaşi întrebare, la care cineva până la urmă trebuie să răspundă: cine plăteşte pentru orgoliul, ura şi răzbunarea unui om, aflat vremelnic pe o funcţie publică ?asfalt

Facebook Comments