Victorie cu „U”, veşti bune de sub Tâmpa: se reaprinde lupta pentru locul 2!

by Sorin Haut
Please follow and like us:

FCC Baschet Arad a obţinut o nouă victorie în actualul sezon. După înfrângerea de la Satu Mare, arădencele au strâns rândurile şi s-au revanşat în faţa propriilor suporteri cu un succes meritat. 61-47 s-a terminat duelul din această seară, din Polivalenta arădeană, unde oaspetele de la Universitatea Cluj-Napoca nu au avut forţa să emită pretenţii la o victorie. Pornită ca mare favorită în acest duel din Liga Naţională de baschet, FCC-ul a respectat calculele hârtiei şi a condus pe întreaga durată a partidei. 20 de puncte a fost diferenţa maximă de pe tabela de marcaj, dar “studentele” au reuşit să mai reducă ecartul după un sfert trei ceva mai bun.

Statistica duelului a fost net superioară gazdelor, care au fost peste adversare la toate capitolele. De remarcat procentajul aproape perfect la linia de pedeapsă, cu nouă libere transformate din 10 încercări. Americanca Adrienne Webb a fost din nou cea mai eficientă jucătoare a meciului, cu un procentaj de 75% la aruncările de la semi-distanţă. 19 puncte din totalul de 61 au venit pe mână jucătoarelor de pe bancă, iar “galben-albastrele” au marcat şi 20 de puncte după greşelile forţate ale clujencelor.

Un succes important obţinut de trupa pregătită de Manuel Rodriguez, în condiţiile în care lupta la vârful clasamentului s-a reaprins după finalul etapei a 3-a din grupa valorică A. CSM Satu Mare a pierdut surprinzător la Braşov, scor 72-78, iar Aradul s-a apropiat la doar un punct de locul secund în clasament. Etapa viitoare, echipa arădeană are meci infernal pe terenul campioanei în exerciţiu şi a liderului încă neînvins, Sepsi Sfântu Gheorghe. (baschetarad.ro)

FCC Baschet Arad – Universitatea Cluj Napoca 61-47

(15-9, 21-14, 9-14, 16-10)

Marcatoare Arad: Webb 24 puncte, Ardelean 12, Fodor 10, Akathiotou 7, Hadzovic 4, Robinson 2 şi Karakasevic 2.

Marcatoare Cluj: Campbell 11 puncte, King 10, Uiuiu 9, Kilin 9 şi Fota 8.

Facebook Comments