Victorie cu emoții la Mioveni! UTA este la mâna ei pentru a juca la barajul de menținere în SuperLiga

by Sorin Haut

UTA a câștigat astăzi fără să facă un joc bun, dar asta contează prea puțin având în vedere că era meci crucial, în care cele trei puncte contau enorm în economia luptei cu Chindia și FC Argeș, pentru evitarea locului direct retrogradabil. Așadar, roș-albii s-au impus cu 2-0 la Mioveni, scor surprinzător pentru cine a văzut prima oră de joc, în care gazdele au fost la timonă și au ratat trei ocazii uriașe de a deschide scorul, una practic cu poarta goală! Rednic a început ofensiv, cu un sistem 442 ce însă nu a dat roade în prima parte în fața unei formații argeșene destul de motivate. Iacob a fost omul primei reprize, intervenind salvator la șuturile lui Buziuc și mai ales al lui Carnat, din minutul 33. Antal și același Buziuc au mai ratat o dublă ocazie pe finalul primei părți, cu o UTA de nerecunoscut în primele 45 de minute, de parcă Mioveniul avea nevoie de victorie. Nici startul mitanului secund nu a fost diferit, deși Rednic a mutat la pauză cu Ubbink și Batha. Punctul psihologic al confruntării s-a consemnat în minutul 60, când Mioveniul a irosit o șansă colosală, Buziuc, excelent angajat de Bogdan Rusu, trimițând peste din doar cinci metri, cu Iacob depășit și practic cu toată poarta goală în față! Iar cum în fotbal ocaziile se răzbună, așa s-a întâmplat și acum. Iar utiștii chiar meritau să aibă și ei noroc în acest sezon, acesta surâzându-le în cel mai important moment.

Utiștii s-au jucat cu focul, dar Hoxhallari și Postolachi trimit punctele la Arad

După un șut bun al lui Rareș Pop, parat de Sima, UTA a deschis scorul în minutul 63, atunci când Roger a executat un corner pe colțul lung, portarul Sima a ieșit sub minge, iar Hoxhallari a trimis în plasă cu capul, admirat de fundașii gazdelor, 0-1. Arădenii nu au reușit apoi să profite de spațiile libere lăsate în apărare de CS Mioveni, iar Coșereanu i-a iertat încă o dată, șutând din careu puțin alături. Cu un minut înainte de final, Abeid putea face 0-2, dar Pedroso a blocat mingea în fața liniei porții. În al doilea minut de prelungiri, Rareș Pop l-a angajat perfect în adâncime pe Postolachi, iar acesta a scăpat singur cu Sima, pe care l-a învins cu exteriorul piciorului drept: 0-2! După cinci minute de analiză în camera VAR pentru un presupus ofsaid la atacantul utist, golul a fost validat și UTA câștigă trei puncte mari. Echipa lui Rednic este acum la mâna ei în lupta pentru baraj și chiar pentru locul 13, cel care asigură cel mai probabil o adversară mai accesibilă din play-off-ul Ligii a II-a, probabil Gloria Buzău! Mai mult, dacă Argeșul pierde diseară la Craiova, UTA scapă și matematic de locul 15, direct retrogradabil și se poate gândi deja la baraj. În ultima etapă a play-out-ului, UTA o înfruntă vineri, 19 mai, ora 20 (asta dacă nu se mai schimbă cumva programul), pe FCU Craiova. (foto: agerpres)

Formații:

CS Mioveni: Sima – Rădescu (Diallo), Lixandru, Șerbănică, Pedroso – Panait, V. Pop (Toma) – Antal (Benchaib), Buziuc (Sno), Carnat (Coșereanu) – B. Rusu.

UTA: Fl. Iacob – Benzar (Vukcevic), Benga, Hoxhallari, Abeid – Șteau (R. Pop), Anton (Ubbink), Cascini (Batha), Roger jr. – Postolachi, Keseru (Stahl).

Au arbitrat: S. Costreie (Buftea) – la centru, M. Grigoriu și M. Necula (ambii din București) – asistenți.

Facebook Comments