Victorie cu covăsnencele, după şase ani şi jumătate! Bulj: „Oraşul merită această echipă!”

by Sorin Haut

Aradul visează din nou frumos, după opt ani în care a lipsit din finala Ligii Naţionale de baschet feminin. Până aseară, „galben-albastrele” pierduseră pe linie cu Sepsi, din 28 decembrie 2015 încoace, atunci când FCC-ul se impunea cu 76-55 la Arad, din lot făcând parte inclusiv Brankica Hadzovic și Ildiko Mîrne-Nagy, ambele afându-se printre marcatoare și acum. Aşadar, după şase ani şi jumătate, baschetbalistele de pe Mureş înving colosul din Sfântu Gheorghe, precum în vremurile de altădată, când în Polivalenta din oraşul nostru se punea doar problema diferenţei de puncte cu care vor câştiga gazdele. Succesul din meciul trei al finalei LNBF s-a conturat în ultimul sfert, 67-61 și datorită aportului fantastic al publicului, iar antrenorul sârb Bogdan Bulj a ţinut să mulţumească fanilor pentru atmosfera deosebită:

Nu ne-am dat bătuți, am crezut în această echipă, am crezut în fete, le felicit pentru jocul foarte foarte bun, în secial din defensivă. Am ratat destul de mult pe atac, dar este, pe undeva, normal. Am câștigat cu ajutorul unei săli pline ce a fost alături de noi, altfel ne-ar fi fost mult mai greu. Miercuri (n.n. azi) sper și cred că vor fi și mai mulți oameni în sală. Acest club și acest oraș merită această echipă. Iată că după mult timp am reușit să învingem Sepsi, suntem foarte bucuroși pentru acest lucru. Ne vom recupera, pentru a fi pregătiţi de această mare luptă din finală”, a spus antrenorul sârb al FCC Baschet UAV Arad.

Vitulova, la superlativ: „Publicul a fost al şaselea jucător, cred că vom câştiga şi miercuri!”

Tereza Vituvola şi-a crescut mult nivelul de o lună încoace, pivotul ceh având evoluţii constant bune în meciurile din semifinale şi finală. Ea a reuşit 15 puncte aseară, cu o triplă decisivă când mai era de jucat ceva mai mult de un minut și 4 recuperări: „Cred că toate am fost pregătite să luptăm și am arătat foarte bine în apărare. A fost cel mai important lucru, alături de faptul că publicul a umplut sala. Suporterii au făcut diferența, a fost fantastic, au fost cu adevărat al șaselea jucător. Miercuri vom fi din nou pregătite de luptă, vom vedea ce va fi, dar eu cred că vom câștiga din nou”, a declarat Vitulova după succesul Aradului. Sepsi SIC conduce cu 2-1 în finala campionatului, iar meciul patru se joacă astăzi, ora 19 (intrare liberă), în Polivalenta arădeană. În cazul unei noi victorii arădene, ultimul act merge în decisivul de sâmbătă, 30 aprilie, de la Sfântu Gheorghe, un succes al covăsnencelor făcându-le pe acestea campioane pentru a şasea oară la rând!

Foto: Lucian Ciobanu (Fotovideo Lucian, facebook)

Facebook Comments