Victoria Zăbrani a sărbătorit cu mare fast 90 de ani de la înfiinţarea clubului

by Sorin Haut

În acest an, unul dintre cele mai vechi și de tradiție cluburi din județul Arad, Victoria Zăbrani, a împlinit 90 de ani. O vârstă venerabilă, pentru o echipă care de-a lungul anilor a adus multe bucurii zăbrănenilor, dar și un trofeul al Cupei României, la nivel județean. Primăria Zăbrani și Clubul Sportiv Victoria Zăbrani au organizat zilele trecute o serie de manifestări la care au participat alături de localnici, invitați din județ şi din țară, dar și din Germania. Programul a început cu întâmpinarea oaspeților din Germania, după care au urmat manifestările propriu-zise, cu primirea oficială la sediul Primăriei din Zăbrani, vizitarea muzeului Adam Muller Guttenbrunn, a Parcului Turnul Pompierilor, Școlii Generale Adam Muller Guttenbrunn și Pârneava, a sediului Formației de Pompieri, a grădiniței și alte obiective. În cadrul evenimentului a fost vizionat şi un meci de fotbal, iar apoi s-a servit cina la cabana din Neudorf. Oaspeții au fost întâmpinați la baza sportivă de către președintele clubului, Adrian Bădău, alături de primarul Dănuț Codrean, viceprimarul Daniel Petrescu și consilierul local, dar poate şi cel mai dedicat jucător, antrenor și conducător din istoria clubului, Tibi Nicula.

Ultima zi a evenimentelor dedicate jubileului de 90 de ani de fotbal a coincis cu meciul generațiilor (old boys, foto principal), cu câteva impresii a unor foşti jucători:

Gelz Gerhardt: “Eu am impresia că toți jucătorii au talent și acum, au tehnică și ambiție. Internaționalii au avut noroc pentru că au avut un portar foarte bun ( Deffert ). Eu ce pot să spun i-aș ajuta dar nu mai pot.”

Marius Grad: ”O întâlnire frumoasă aici la Zăbrani, e o tradiție frumoasă care se respectă datorită celor din comunitatea locală. Acum la 90 de ani de activitate le urez succes în continuare și să se întâlnească câte mai des.”

Mircea Aslău: “Mulțumim organizatorilor, am întâlnit colegi, oameni care poate au făcut istorie la acest club și sperăm să fie un an mult mai bun să avem rezultate mult mai bune în campionatul care urmează. La mulți ani Victoria Zăbrani!”

Totul s-a încheiat la Căminul Cultural din Zăbrani, cu festivitatea oficială, urmată de Balul Sportului Zăbrănean, unde a cântat formația Sidor din Nădlac.

Istoricul echipei Victoria Zăbrani

În anul 1932 un grup de oameni din cadrul breslei meseriașilor din Zăbrani au hotărât să înființeze o echipă de fotbal care să participe la întrecerile sportive ale vremii, sub conducerea medicului veterinar Mussar Adam va purta denumirea de „Guttenbrunner Sportverein”. De-a lungul timpului echipa a purtat mai multe denumiri: în anul 1948 a participat în campionat sub numele de „Viforul” (foto text). Mai târziu, prin anii 1949 – 1950 echipa a fost preluată de către „Gostatul” din Zăbrani şi va juca sub denumirea de „Recolta”, “G.A.S.”sub tutela acestei Gospodări Agricole de Stat (denumirea întreagă) echipa va juca în campionatul Regiunii Banat, până prin anii ’60, când se face reorganizarea Gostatului şi centrul se va muta la Fântânele. Din acel moment echipa va purta denumirea pe care o are şi în prezent, de Victoria Zăbrani. Culorile clubului sunt alb-roșu.

Cu o istorie și un palmares demne de reținut, echipa formată pe timpuri de locuitori ai comunei, a reprezentat mereu cu cinste Zăbraniul și culorile clubului în competițiile la care a participat de-a lungul vremii. “La împlinirea a 90 de ani de la înființare, îi onorăm pe cei care au scris istoria, iar cei care mai sunt printre noi sunt așezați la loc de cinste pentru a-i inspira pe cei mai tineri cu ambiția și dăruirea dovedite în anii dedicați din suflet Clubului  Sportiv Victoria Zăbrani”, se menţionează pe site-ul clubului. (foto: victoria-zabrani.ro)

 

 

Facebook Comments