Victoria Zăbrani a pierdut decisivul cu Turceniul şi rămâne în Liga a IV-a

by Sorin Haut

După ce a remizat şi a pierdut apoi, la penalty-uri, în primul meci al mini-turneului de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, împotriva celor de la Progresul Ezeriș, campioana județului Arad, Victoria Zăbrani, a cedat în confruntarea decisivă de la Hunedoara, 1-3 cu Ştiinţa Turceni, campioana județului Gorj. Echipa lui Dorel Mutică avea nevoie de victorie, pentru a-şi asigura promovarea, doar că este foarte greu să obţii asta când eşti nevoit să joci 9 contra 11. Asta pentru că din minutul 21, arădenii au rămas în inferioritate numerică, ca urmare a eliminării pentru două galbene a lui Zele. Atacantul Zăbraniului a simulat în careu şi a văzut roşu în faţa ochilor, după ce anterior mai fusese avertizat o o dată. Peste opt minute, gorjenii aveau să treacă în avantaj, Simcea transformând cu precizie penalty-ul obţinut de Mohora. Zăbraniul a jucat curajos în continuare, iar Topai a irosit o mare şansă de egalare chiar înainte de pauză, când şutul său a ocolit de puţin buturile adverse.

Cu doi oameni mai puţin pe teren, dar nu departe de a da lovitura

Turceniul a obţinut al doilea penalty în minutul 53, atunci când Mitrea a fost eliminat de clujeanul Marius Chioran pentru intervenţia la acelaşi activ Mohora. Simcea a tras însă slab de la punctul cu var, iar Vasii a apărat. Cu doi oameni mai puţin pe teren, Victoria a egalat nesperat în minutul 77, Topai marcând cu un trasor perfect de la 30 de metri, ce s-a oprit în vinclul porţii adversarei! Bier a avut pe cap golul de 2-1, reluând milimetric pe lângă poartă şi irosind practic, în minutul 83, marea lovitură! Oltenii au valorificat în cele din urmă superioritatea numerică, iar într-un final plin de nervi, s-au desprins la 3-1, prin golurile marcate de Simcea, în minutul 88 şi Şchiopu, în minutul 90.

Meci decisiv, duminică, între campioanele din Caraş şi Gorj

Victoria Zăbrani ratează, astfel, şansa de a scrie istorie, urmând să evolueze sezonul viitor tot în Liga 4. În chimb, Progresul Ezeriş şi Ştiinţa Turceni îşi vor disputa, duminică, promovarea în eşalonul trei. Dorel Mutică a trimis pe teren următoarea formulă: Mitrea – Iova (71 Iorgovan), Paşcu, Bier, Topai, Vasilca, Gherghel (54 Vasii), Kocsis, Mandache (71 Mandache), Zele, Ghergar (71 Hodan).

 

Facebook Comments