Victoria Nădlac dă antrenor şi două voleibaliste la Europenele sub 17 ani

by Sorin Haut

Confederația Europeană de Volei a decis anularea tuturor calificărilor pentru turneele finale ale Campionatelor Europene de cadeți și juniori (masculin și feminin). Naționala feminină Under 17, antrenată de Adrian Radu și Dorin Vărșăndan (CS Victoria Nădlac), este avantajată şi va participa la „Europenele” din Muntenegru. În lipsa calificărilor europene, „biletele” pentru turneele finale se vor acorda în funcție de clasamentul european, informează doarvolei.ro.  Clasată pe locul 7 în ierarhia continentală, naționala României îşi poate face bagajele pentru turneul final din perioada 1-8 august.

Va fi a doua participare consecutivă a acestei generații la un turneu final continental. Din rândul tinerelor „tricolore” fac parte şi două voleibaliste legitimate la Victoria Nădlac, Tania Anamaria Cristea și Maria Daniela Nemeș. Cele două sportive au făcut parte şi din lotul care anul trecut obținea bronzul balcanic și foarte probabil vor participa și la Campionatele Europene din Muntenegru.

Nădlacul s-a remarcat în ultimii ani prin voleiul juvenil, cu participări a echipelor în Campionatele Naţionale, la categoriile speranţe, cadete şi junioare. În acest sezon, cadetele îşi propuneau o medalie naţională, dar pandemia de coronavirus a dus la suspendarea sezonului.

Facebook Comments