Victoria Felnac şi Viitorul Arad îşi vor disputa trofeul fazei judeţene din Cupa României!

by Sorin Haut

După o pauză de şapte ani, Felnacul ajunge într-o finală judeţeană de Cupa României la fotbal, după ce în vara lui 2015 pierdea clar cu Șoimii Lipova, 7-0, pe atunci cei de la „VI-FE” jucând în Liga a V-a. Acum e rândul ei să înfrunte o formație din eșalonul doi județean, în ultimul act al Cupei şi anume Viitorul lui „Gio” Catanzariti! Felnacul lui Ciba a trecut în semifinale, pe teren propriu, cu 4-2 de Victoria Zăbrani, echipă ce nu va avea șansa să lupte pentru un trofeu în anul în care sărbătorește 90 de ani de existență. Visul i-a fost spulberat de Victoria Felnac, în prelungirile semifinalei Cupei României, rezultatul celor 90 de minute fiind egal: 2-2. Câștigătoare a Cupei României în 2018, Victoria Zăbrani a fost aproape să joace cu trofeul pe masă, după patru ani. Meciul de la Felnac părea simplu pentru gazde, care au trecut în avantaj după doar şase minute, Ghergar deschizând scorul. Zele a egalat însă din penalty, în minutul 34.  Tot felnăcanii au trecut în avantaj în debutul părţii secunde, când Tomuţ marca în minutul 53 după o „indirectă” din careu, cu un şut pe sub zid, dar şase minute mai târziu, Zăbraniul a restabilit din nou egalitatea, prin reuşita lui Cosmin Gîlcă, traiectoria mingii păcălindu-l pe Nichici. Diferenţa s-a făcut în prelungiri, când Aslău i-a pierdut pe Pașcu și Mitrea, în timp ce la „VI-FE” au intrat oameni importanți pe teren. Meciul se putea încheia în 90 de minute, dacă finalizarea lui Drîglă nu ar fi nimerit bara. În prelungiri, Puie și Dancă au marcat în minutele 109 şi 119 şi au declanşat fiesta în tabăra Felnacului, care traversează un sezon foarte bun, cu calificare în play-off şi încă în „cărţi” pentru podium şi o finală de Cupă, în care porneşte favorită.

Calificări după prelungiri pentru „VI-FE”, 4-2 cu Zăbrani şi Viitorul, 5-3 cu Şimand

Tot după prelungiri s-a calificat şi Viitorul Arad, liderul autoritar al seriei B din Liga a V-a şi virtual promovată, cu 17 victorii din tot atâtea meciuri disputate în campionat! Echipa patronată de Giovanni Catanzariti şi antrenată de Flavius Pavel continuă să fie singura echipă din fotbalul județean ce a câștigat toate meciurile pe linie, în sezonul 2021-2022. Viitorul a avut nevoie de 120 de minute să se impună în semifinala Cupei României cu ultima clasată din play-out-ul Ligii a IV-a, Șoimii Șimand, scor 5-3, dar performanța rămâne notabilă pentru o formație formată în special din fotbaliști care se văd doar la partidele oficiale. Jucătorul meciului a fost de departe Ovidiu Vezan, autor a două goluri, unul dintre ele de la mijlocul terenului și două „assisturi”. Semifinala de la Sînleani s-a aprins după pauză, unica reuşită a primei părţi fiind semnată de Brozbic, în minutul 16. Oaspeţii au egalat la 1 prin Roza, în minutul 47, pentru ca după doar două minute, Bulboacă să îşi ducă din nou echipa în avantaj. Şimăndanii nu au renunţat la luptă şi chiar dacă au rămas în zece oameni, după eliminarea lui Peia, pentru două galbene, Gheorghieş a egalat în minutul 66.

Felnacul vrea să încheie cu brio un sezon reuşit, invincibila Viitorul luptă şi pentru „Gio”!

După 90 de minute a fost 2-2, însă în prelungiri gazdele au făcut diferenţa prin execuţiile lui Vezan, care a marcat prima oară din lovitură liberă de la 25 de metri, în minutul 94. Acelaşi jucător al Viitorului marca probabil golul sezonului în fotbalul judeţean, cu o reuşită de la mijlocul terenului, peste Năstase, surprins ieşit din poartă! Stoica a mai dat o dată impresia revenirii, marcând în minutul 109 pentru 4-3, dar concluzia a tras-o fostul fotbalist de Champions League al Aradului, „Bebe” Mitu, care a stabilit scorul final 5-3. Aşadar, finala fazei judeţene din Cupa României le va găsi faţă în faţă pe Victoria Felnac şi Viitorul Arad, meci programat pe 4 iunie.

Facebook Comments