Victoria Felnac se pregăteşte de vizita liderului solitar

by Sorin Haut

Formaţia antrenată de Dan Cuedan are o misiune aproape imposibilă în etapa a şaptea, când la Felnac soseşte liderul autoritar al Ligii a IV-a şi principala favorită la promovare. Lotul restrâns numeric, cu mulţi jucători tineri în componenţă, se resimte în acest debut de stagiune, “VI-FE” ocupând după şase etape abia locul 11 în clasament, cu doar cinci puncte adunate. Felnacul şi-a încheiat aventura din faza judeţeană a Cupei României, cedând cu 1-2 (Brozbic 23), după prelungiri, cu gol decisiv primit în minutul 119, în faţa celor din Glogovăţ: “Am părăsit Cupa României, după un meci în care ne-am dorit mult, dar atât s-a putut. Până la urmă poate e mai bine aşa, pentru că oricum avem un lot restrâns numeric şi valoric, cu care nu ne puteam bate pe două fronturi. Ne-am mai revenit în campionat, unde am obţinut, zic eu, un rezultat pozitiv la Socodor, pe terenul uneia dintre echipele bune ale campionatului”, ne-a declarat Cuedan.
Misiune (im)posibilă: sâmbătă vine Crişul!
Ultimele două egaluri, 0-0 acasă, cu Sântana şi 1-1 la Socodor, gol marcat de Gabor în minutul 70, îi dau speranţe antrenorului de la Felnac, conştient însă că în faţa liderului Crişul misiunea e aproape imposibilă: “Într-adevăr, ne va fi foarte greu în faţa Crişului, o super-echipă, foarte bine organizată, care se antrenează zilnic şi fără să încerc să îi adorm, sunt mult peste nivelul Ligii a IV-a. Cu siguranţă sunt principala favorită la promovare, chiar ţin să îi felicit pe Cherecheş şi Muzsnay pentru treaba excelentă pe care o fac la Chişineu Criş”, mai spune Dan Cuedan. Antrenorul lui “VI-FE” îşi face bine temele pentru meciul de sâmbătă, ora 17, de la Felnac, iar reţeta unei evoluţii bune şi eventual a unui rezultat pozitiv e doar una:
Cuedan: “Am mare încredere în tineri”
“Va trebui să introduc jucătorii care sunt cei mai în formă şi care se pregătesc cel mai bine. E clar că avem o misiune imposibilă, dar în fotbal mingea e rotundă şi dacă băieţii vor fi disciplinaţi tactic, inspiraţi şi dispuşi la efort, spun fără falsă modestie că ne putem bate cu oricine în campionat. Avem mulţi jucători tineri, dar în care am mare încredere, majoritatea revenind la parametri normali după un început de sezon ceva mai slab. Ţugulescu e suspendat, după roşul primit etapa trecută, în rest nu am probleme de lot.”
Bilanţ negativ, dar e loc de mai bine
Locul din campionat şi bilanţul de până acum, cu o victorie – 2-1 acasă, cu AFC UTA, două egaluri şi două înfrângeri, nu îl satisfac pe Cuedan, nemulţumit de ineficienţa jucătorilor săi: “Per total, nu sunt mulţumit după primele şase etape, pentru că puteam mai mult, mai ales în meciul cu Sântana, în care dacă la început semnam pentru egal, după joc m-am declarat nemulţumit de remiză, mai ales că am irosit şi un 11 metri. Ratăm mult, aspect care mă îngrijorează şi pe care trebuie să îl corectăm. Important e să avem dăruire şi atitudine, asta aşteaptă lumea de la noi.”

Facebook Comments