Victoria Felnac regretă pasul fals făcut la Macea, dar are finală pentru titlul de campioană de toamnă!

by Sorin Haut

Parcursul foarte bun de până acum al Victoriei Felnac se poate încununa sâmbătă, 26 noiembrie, când de la ora 14 se va decide campioana de toamnă în Liga a IV-a Arad la fotbal. Pe terenul lui VI-FE va sosi în ultimul meci al turului și al anului liderul campionatului și principala favorită la promovare, Unirea Sântana, formație ce are două puncte în plus față de felnăcani. Etapa din weekend a fost una a marilor surprize și din păcate trupa lui Lucian Ciba nu a putut profita de egalul de acasă al Unirii, 2-2 cu Podgoria Pâncota, oaspeții egalând în prelungiri. Mai mult, Victoria avea să piardă în fieful nou promovatei Voința Macea, echipă care însă are un lot bun, din care fac parte și câțiva ex-felnăcani, dar și ambiții pentru o clasare superioară. Gazdele au învins cu 1-0, prin reușita unui fost jucător al Felnacului, experimentatul Răzvan Fritea, chiar la ultima fază, în minutul 93! Dezamăgirea a fost mare în tabăra alb-roșilor, deși echipa este în obiectiv (locurile 1-5) și poate până la meciul de la Macea chiar a depășit așteptările, cu o serie formidabilă de zece meciuri, nouă victorii și un egal! Doar în prima etapă au pierdut felnăcanii, la Socodor, al doilea eșec consemnându-se poate unde se așteptau mai puțin și într-un moment în care echipa putea trece pe primul loc chiar înaintea derby-ului cu Sântana. Concluziile meciului de la Macea le-a tras președintele Marius Bătrân, care nu face însă o tragedie din acest eșec, dar trage totuși un semnal de alarmă:

Bătrân: Să învățăm din eșecuri, putem bate Sântana!

Unii au fost cu ocaziile, adică noi, alții cu golul. Nu pot să spun că am jucat rău, pentru că am dominat, dar ne-a lipsit concentrarea și poate chiar seriozitatea. Așa se întâmplă când nu tratezi fotbalul cum trebuie, îți mai dă și câte o palmă. Nu cred că a fost presiune pe echipa noastră, poate i-am luat puțin de sus pe cei de la Macea, pe care îi felicit pentru joc și rezultat, au fost mai motivați decât noi. Așa cum ne bucurăm la victorii, tot așa trebuie să învățăm din înfrângeri. Nu ne-a ieșit la acest meci, dar poate ne iese în meciul cu Sântana, pentru că suntem la mâna noastră. Încă putem termina turul și anul pe primul loc, ceea ce ar fi extraordinar. Noi nu avem obiectiv câștigarea campionatului, dar suntem acolo și ne vom lupta. Cel mai mult regret că am întrerupt seria de zece meciuri fără înfrângere, cu o victorie puteam trece din nou pe primul loc, însă sunt convins că băieții se vor motiva și vor face un meci bun etapa viitoare. Sper să îi putem recupera pe Istin, căpitanul nostru, care și la Macea a rămas pe bancă și pe Țugulescu, ieșit accidentat. Eu cred că suntem 4-5 echipe care ne vom lupta acolo sus, dar continui să zic că Unirea Sântana are toate atuurile pentru a câștiga campionatul, cu toate că mingea este rotundă, ne-a declarat președintele Felnacului, Marius Bătrân.

Etapa surprizelor: primele patru clasate nu au câștigat!

Victoria Felnac a jucat la Macea în formula: Rusu – Mocan, Țugulescu (Pasăre), Tomuț, Morariu, Dancă, Măgulean, Sîrbu, Drîglă, Zele, Rechițan (Ghergar). Așadar, etapa a 12-a, penultima a turului Ligii 4 Arad, a fost una a marilor surprize, nici una din echipele din careul de ași nereușind să câștige! Liderul Unirea Sântana s-a încurcat acasă, scor 2-2 cu Podgoria Pâncota, la fel ca și Socodorul, egalată tot în prelungiri de Păulișana Păuliș, scor 3-3! De asemenea, Viitorul Arad a terminat tot egal, 1-1 cu Victoria Zăbrani. Singurul succes al unei favorite s-a consemnat la Nădlac, acolo unde Frontiera Curtici a spulberat ultima clasată cu 7-1! În clasament conduce Sântana, 30 de puncte, urmată de Felnac, 28, Socodor 27, Viitorul 25 și Curtici, 19 puncte. Ultima rundă a turului și a anului 2022 programează sâmbătă, 26 noiembrie, următoarele meciuri: Victoria Zăbrani – Victoria Nădlac, Podgoria Pâncota – CS Socodor, Păulișana Păuliș – Viitorul Arad, Victoria Felnac – Unirea Sântana, ACS Ineu – Voința Macea, Șoimii Șimand – CS Beliu și Frontiera Curtici – CS Glogovăț.

Facebook Comments