Victoria Felnac are poftă de goluri, în amicale! Ciba: „Mulțumit de ce am făcut până acum”

by Sorin Haut

Echipa pregătită de Lucian Ciba a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește startul noului sezon de Liga a IV-a la fotbal, programat în ultimul weekend din luna august. După eșecul cu 1-5 în fața divizionarei terțe Progresul Pecica, meci disputat chiar imediat după reunirea roș-albilor, au urmat rezultate pozitive pentru Victoria Felnac: 3-1 cu Frontiera Curtici, goluri semnate de Ghergar 2 și Negrea, 1-1 la Podgoria Pîncota, reușită a lui Măgulean și 4-0 cu CS Glogovăț, hatrick Zele și un gol marcat de Drîglă. Totul a culminat cu testul de sâmbătă, de pe terenul echipei de Liga a V-a Spicul Olari, unde VI-FE s-a impus cu 10-0, reușite semnate de Pasăre 3, Zele 3, Negrea 2, Ghergar și Drîglă. Concluziile amicalului dar și a ultimelor săptămâni de pregătire le trage chiar antrenorul Lucian Ciba: A fost un antrenament bun la Olari, am urmărit să jucăm cu o echipă de Liga 5, mai slabă ca nivel decât noi, pentru a intra în ritm și a finaliza cât mai mult ocaziile avute. Veneam după trei săptămâni solicitante ca pregătire, cu două chiar foarte grele, una cu antrenamente zilnice, iar a doua doar fizic și aveam nevoie să prindem poftă de joc și goluri. Sunt mulțumit de ceea ce am făcut până acum, cum ne-am pregătit, iar faptul că i-am avut aproape pe toți jucătorii la dispoziție, doar Mocan lipsind ultima perioadă, este un aspect pozitiv.  În ceea ce privește lotul, Ciba se declară mulțumit de ce are la dispoziție, cu toate că postul de mijlocaș central nu e la fel de bine acoperit ca restul pozițiilor din teren:

Lucian Ciba ține ștacheta sus și pentru sezonul viitor

Din păcate, nu am găsit mijlocașul central pe care mi-l doresc, sau hai să zicem că până în iarnă trebuie să mă descurc cu ce avem. Mai mult, pe ultima sută de metri, Sîrbu m-a anunțat că până în noiembrie nu putem conta pe el, pentru că și-a găsit de lucru în Austria, astfel că trebuie să găsesc în lot un înlocuitor. Dar, în general, stăm bine ca și lot, iar obiectivul nu poate fi decât primele cinci locuri, dacă vor fi 14 echipe și se va juca cu sistem tur-retur sau play-off, în funcție de ce vor opta cei de la AJF, așteptăm să vedem și o decizie finală și tragerea la sorți.  Felnacul închide seria amicalelor estivale sâmbătă, 20 august, pe terenul nou promovatei în primul eșalon județean, Voința Macea, echipă întărită serios odată cu accederea în Liga a IV-a, trei ex-felnăcani, Fritea, Edu și Băd, urmând să întoarcă armele împotriva formației lui Ciba. „Mai avem două antrenamente, miercuri și vineri și apoi amicalul cu Macea, pe care trebuia să îl jucăm acasă, dar pentru că avem Zilele Comunei pe stadion și terenul trebuie refăcut, vom juca la ei” , mai spune Ciba.

Bilanț pozitiv: neînvinși în testele cu echipe de Liga 4

Bogdan Moldovan și Denis Negrea, ambii de la CS Glogovăț, Cristian Țugulescu, de la Progresul Pecica, Dan Morariu, revenit din împrumutul de la Șoimi Șimand şi Eduard Zele, atacant venit de la Victoria Zăbrani, sunt noutățile cele mai importante ale Felnacului în această vară. Vă reamintim că Victoria Felnac şi-a îndeplinit obiectivele în sezonul trecut, cu o calificare în play-off-ul Ligii a IV-a, unde a terminat pe locul 4, plus câştigarea în premieră a fazei judeţene din Cupa României, primul trofeu de acest gen din istoria clubului. Echipa lui Ciba a reprezentat apoi județul în prima fază a Cupei, etapa regională, unde a câștigat 6-2 cu Recolta Dănceu, din Mehedinți și a pierdut cu 5-3 în fața celor de la CSM Lugoj, bănățenii avansând din grupa a doua, regiunea a IV-a, mai departe în competiția „KO”.

Facebook Comments