Vicecampioana mondială continuă la EURO. Anglia poate da peste una din marile rivale, în optimi!

by Sorin Haut

Echipa de fotbal a Croaţiei a învins-o pe cea a Scoţiei cu scorul de 3-1 (1-1), marţi seara, pe Hampden Park din Glasgow, în Grupa D a turneului final EURO 2020, şi s-a calificat în optimile de finală ale competiţiei. Nikola Vlasic, în minutul 17, Luka Modric, cel mai bun om de pe teren, în minutul 62, şi Ivan Perisic, în minutul 77, au marcat golurile unei victorii meritate a vicecampioanei mondiale. Golul gazdelor a fost opera lui Callum McGregor (42). Croaţia, cu 4 puncte, golaveraj 4-3, a terminat pe locul 2 grupa, câştigată de Anglia, care a acumulat 7 puncte după ce marţi s-a impus în faţa Cehiei cu 1-0, reuşită semnată de Sterling, în prima repriză. Cehia a ocupat locul 3, cu 4 puncte (golaveraj 3-2). Scoţia, cu un singur punct, a încheiat pe ultimul loc. În optimi de finală, Croaţia va întâlni formaţia clasată pe locul 2 în Grupa E, la Copenhaga, pe 28 iunie.

Anglia ar putea înfrunta Germania sau Franţa, în optimea de pe Wembley!

Anglia va juca marţi, 29 iunie, în optimile de pe Wembley, cu locul secund din grupa F, cel mai probabil Germania sau Franţa! Aşadar, se anunţă un prim duel al titanilor în fazele eliminatorii ale turneului final. Astăzi se încheie faza grupelor, cu meciurile din ultima etapă în grupele E şi F, după care vom cunoaşte toate cele 16 echipe calificate mai departe şi tabloul complet al optimilor. Spania a adunat două puncte în grupă şi are nevoie măcar de un egal cu Slovacia, pentru a evita eliminarea, în vreme ce Portugalia are şi varianta înfrângerii în faţa Franţei, dar nu la mai mult de două goluri diferenţă.

Astăzi aflăm tabloul complet al optimilor: Spania şi Portugalia riscă eliminarea

Germania, care are o misiune uşoară acasă cu Ungaria şi Franţa sunt deja calificate în optimi, dar îşi dispută primul loc în grupa F. Suedia are şi ea asigurate biletele de optimi, dar vrea să termine prima în grupă. Pentru asta trebuie să câştige cu Polonia, echipă care doar cu o victorie se poate califica mai departe. Joi şi vineri avem două zile de pauză la EURO, iar de sâmbătă, 26 iunie, încep meciurile eliminatorii, cu Ţara Galilor – Danemarca, ora 19, la Amsterdam şi Italia – Austria, ora 22, pe Wembley.

EURO 2020, programul de miercuri, 23 iunie:

Slovacia – Spania, ora 19, Sevilla

Suedia – Polonia, ora 19, Sankt Petersburg

Portugalia – Franţa, ora 22, Budapesta

Germania – Ungaria, ora 22, Munchen.

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate