Vicecampioană în “C4”, Şoimii Lipova îşi calculează paşii pentru sezonul viitor

by Rusu Flavius

Federația Română de Fotbal a decis încheierea campionatului 2019-2020 la nivelul eşalonului terţ, unde mai mai rămân de disputat trei baraje de promovare, dar trebuie să aflăm şi numele nou promovatelor din fotbalul județean, pentru completarea celor cinci serii a câte 18 echipe. În seria a patra, a arădenelor, lucrurile sunt clare: Craiova lui Mititelu a promovat în Liga a II-a, nu a retrogradat nimeni, iar cluburile încep să îşi facă deja calcule pentru viitoarea stagiune. Teoretic, echipele sunt în vacanţă o perioadă, viitorul campionat urmând să înceapă probabil la final de august sau chiar început de septembrie. Vicecampioană pentru al doilea sezon la rând în “C4”, Șoimii Lipova continuă însă antrenamenetele online:

Radu Pop: “Activitatea la club continuă”

Chiar dacă s-a decis “înghețarea” campionatului, activitatea la club continuă ca și până acum, până în momentul în care vom avea acces la baza sportivă. Am avut o discuție cu fotbaliștii și staff-ul tehnic și le-am comunicat că începând cu luna aprilie, clubul a apelat la ajutorul statului pentru plata salariilor. Se fac antrenamente fizice zilnic, sub comanda antrenorilor, desfășurate prin intermediul sistemului video Zoom”, spune  Radu Pop, președintele secției de fotbal de la Şoimii. Antrenorul Flavius Sabău se aştepta la decizia FRF, de a opri acest campionat, iar în paralel continuă să lucreze pentru unitatea grupului:

Flavius Sabău: “Ne aşteptam la îngheţare”

„Ne așteptam la “înghețare”, după ce am văzut condițiile de cantonamente cerute la primele două ligi. Am folosit acest timp cât mai util, punând accent pe factorul fizic și de informare. Am lucrat și la dezvoltarea personală, am dezbătut problematica unui jucător profesionist, mai departe îmi doresc să ne dezvoltăm și mai mult gândirea, de acolo pleacă jocul, adunăm informații cât mai utile și le discutăm.” Lipova se va baza pe aproximativ același lot de jucători și din toamnă încolo, mai ales că pe 30 iunie se încheie doar două contracte, cel al lui Mădălin Popa, care și-a manifestat deja dorința de a continua și al lui Alexandru Nagy, cu şanse mari de prelungire a împrumutului de la UTA.

Administraţia locală, mereu aproape

Restul jucătorilor sunt sub contract, iar intenţia este de a păstra şi omogeniza lotul. Având în continuare sprijinul administraţiei locale şi cu perspectiva debutului pe noul şi modernul stadion din Lipova, ce aşteaptă să fie inaugurat în toamnă, Şoimii promite să păstreze aceeaşi linie ascendentă din ultimii ani. Echipa de pe valea Mureşului a încheiat actuala stagiune din C4 pe locul 2, cu 29 de puncte, la 13 lungimi în spatele liderului şi promovatei FC U Craiova.

 

 

 

 

 

Facebook Comments