Vestul pierde șansa de a avea încă o echipă în Liga a II-a! Vezi care e finala mini-turneului de promovare

by Sorin Haut

FC Bihor rămâne singura formație din vestul țării care a promovat în Liga a 2-a la finalul sezonului 2023-2024. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a fost învinsă, miercuri, în semifinala mini-turneului care decide a șasea promovată, cu 1-3, la București, cu CS Dinamo. Timișenii au condus cu 1-0 din minutul 14, după autogolul lui Ciochină, dar gazdele au egalat din penalty, prin Al. Burlacu (min. 31). Delciu (min. 69) și R. Vasile (min. 73) au fost decisivi pentru bucureșteni.

CSM Focşani merge și ea în finala pentru promovare, după ce a revenit de la 0-1 și 1-2 contra lui SCM Râmnicu Vâlcea. S-a intrat în prelungiri cu 2-2, iar în ultimul minut al reprizelor de prelungiri, 120, Alexandru Zaharia a făcut 3-2 și a declanșat bucuria în tabăra focșăneană. În timpul regulamentar au marcat Gorovei (50) și Cr. Ciobanu (88), respectiv Cl. Trașcă (32) și M. Iordache (82).

Așadar, CSM Focșani și CS Dinamo București se vor înfrunta în finala pentru Liga a 2-a, sâmbătă, 15 iunie, de la ora 17,30. Meciul se va disputa la Focșani, într-o singură manșă. S-ar putea, însă, ca ambele să promoveze, asta după ce trei divizionare secunde nu și-au primit licența de participare pentru sezonul viitor al eșalonului fotbalistic secund.

Facebook Comments