Vești proaste de la ANM. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele patru săptămâni

by Adrian Topor

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile nu sunt foarte bune în ceea ce privește temperatura care va fi înregistrată și cantitățile de precipitații. Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. 

Următoarele patru săptămâni vor înregistra temperaturi mai coborâte decât ar fi fost normal pentru această perioadă a anului, iar cantitățile de apă vor fi excedentare în multe regiuni ale țării.

Săptămâna 08.07 – 15.07 2019

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice, nordice, nord-estice și centrale. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea de nord a țării și va avea o tendință excedentară în sud-est și în extremitatea de sud a teritoriului.

Săptămâna 15.07 – 22.07 2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-estice, iar în restul teritoriului vor fi deficitare.

Săptămâna 22.07 – 29.07 2019

Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor mai ridicate în regiunile nord-vestice și parțial în cele centrale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, cu o tendință spre deficit în jumătatea de sud a teritoriului.

 

Săptămâna 29.07 – 05.08 2019

Media valorile termice va fi în general ușor mai coborâtă decât cea specifică acestei săptămâni în majoitatea regiunilor. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile centrale și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

Sursa: cancan.ro

Facebook Comments