Vești bune de la meteorologi

by Cristian Dobre

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, vremea va fi caldă în perioada imediat următoare, cu ploi de scurtă durată și descărcări electrice, în special în nordul țării. Temperaturile se vor încadra, în general, între 25 și 36 de grade Celsius.

Prognoză METEO 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul prezintã înnorãri accentuate în nordul ţãrii, unde numai cu totul izolat se semnaleazã ploi slabe şi descãrcãri electrice,iar în restul teritoriului este variabil mai mult senin. Vântul suflã slab şi moderat. Valorile termice la ora 08 erau cuprinse între 11 grade la Miercurea Ciuc şi 25 de grade la Constanţa-dig şi Constanţa.

Astăzi, vremea se va menţine cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, local canicularã în Câmpia Românã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în a doua parte a zilei, când vor fi averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în zonele montane şi submontane şi pe arii mai restrânse în rest, îndeosebi în nord-est şi centru. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi, mai ales la munte, cantitãţile de apã vor fi însemnate. Vor fi condiţii de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în nordul Moldovei şi 36 de grade în Lunca Dunãrii. Indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge izolat pragul critic de 80 de unitãţi, îndeosebi în vestul teritoriului.

Sursa: antena3.ro

Facebook Comments