Vești bune de la meteorologi. Primăvara își intră în drepturi

by Florian Popa

Vremea se va încălzi considerabil, iar pe durata următoarelor două săptămâni valorile termice vor ajunge şi la 21 de grade Celsius, în timp ce precipitaţiile vor fi slabe şi prezente în special pe 5 martie şi trecător între 8 şi 17 martie, se arată în prognoza de specialitate, valabilă pentru perioada 4 – 17 martie, publicată luni de agerpres.ro.

În Banat, în data de 4 martie vremea va fi caldă, cu o medie a temperaturilor maxime în jurul a 17 grade, dar pe 5 martie aceasta va fi în scădere spre 12 grade. Ulterior, va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 şi 8 martie va fi deosebit de caldă, cu maxime, în medie regională, de 19 – 20 de grade. După acea perioadă, temperaturile maxime vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii de 10 – 11 grade, în intervalul 12 – 14 martie, dar după data de 15 martie este posibilă o nouă încălzire uşoară. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 1 şi 4 grade, exceptând nopţile din intervalul 8 – 10 martie, când va fi mai ridicată, de 5 – 7 grade. Temporar, vor fi precipitaţii în jurul datei de 5 martie, precum şi în perioada 9 – 17 martie.

În Crişana, vremea va fi caldă în data de 4 martie, cu o medie a maximelor termice în jurul a 16 grade, dar pe 5 şi 6 martie aceasta va fi în scădere spre 12 – 13 grade. După acea dată, va urma un proces de încălzire, astfel încât în zilele de 7 şi 8 martie va fi deosebit de cald, cu maxime în medie de 18 – 19 grade. Ulterior, temperaturile maxime vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii de 10 grade, în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creştere uşoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 0 şi 4 grade, mai puţin în nopţile de 8 şi 9 martie, când va fi mai ridicată, spre 6 – 7 grade. Precipitaţii temporare sunt prognozate în zilele de 4 şi 5 martie, dar şi în perioada 8 – 17 martie.

În Transilvania, media temperaturilor maxime va fi în scădere de la 14 grade, în data de 4 martie, spre 10 – 11 grade, în zilele de 5 şi 6 martie, dar ulterior vremea se va încălzi şi va deveni caldă, în perioada 7 – 9 martie, când se vor înregistra maxime, în medie regională, de 16 – 19 grade. Ulterior, maximele termice vor scădea uşor şi treptat şi vor ajunge la medii 8 – 9 grade, în perioada 12 – 15 martie, după care este posibilă o nouă creştere uşoară a acestora. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între -2 şi 0 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 8 – 12 martie, când va fi de 1 – 2 grade. Temporar, sunt anunţate precipitaţii pe 5 şi 6 martie, precum şi în perioada 9 – 17 martie.

Facebook Comments