Veste excelentă pentru Halep, de la US Open. Românca s-a înscris la Roland Garros

by Sorin Haut

Karolina Pliskova, favorita principala de pe tabloul feminin de la US Open a parasit competitia in turul secund, rezultat care o pastreaza pe Simona Halep pe locul 2 in lume. Pentru ca Ashleigh Barty si Simona Halep au refuzat participarea la turneul de la New York, postura de favorita numarul 1 i-a revenit in acest an cehoaicei Karolina Pliskova. Astfel, Pliskova era una dintre cele doua jucatoare, alaturi de americanca Sofia Kenin, care avea sanse teoretice de a o depasi pe Simona in clasamentul WTA.

Din fericire pentru Halep, Karolina Pliskova a fost invinsa in noaptea trecuta, in turul al doilea, de frantuzoaica Caroline Garcia (scor 1-6, 6-7), rezultat care a dezamagit-o cumplit pe cehoaica. Pentru Simona Halep e foarte importanta pastrarea locului 2 in lume la finalul US Open, conditii in care va avea statutul de cap de serie numarul 2 la Roland Garros, turneul de Grand Slam care urmeaza, la finalul lui septembrie, si la care romanca si-a anuntat participarea.

La simplu feminin, printre jucatoarele inscrise se numara Simona HalepIrina BeguSorana CirsteaPatricia Tig si Ana Bogdan. In competitie e inscrisa si sportiva canadiana de origine romana Bianca Andreescu. De asemenea, nu lipseste de pe lista liderul WTA, jucatoarea australiana Ashleigh Barty. (ziare.com)

Facebook Comments