Veste bună pentru persoanele cu dizabilități. Mai multe beneficii la serviciile de telefonie

by Cristian Dobre

Pachetele tarifare pentru serviciile de comunicaţii destinate persoanelor cu dizabilităţi au incluse un număr mai mare de minute, respectiv SMS-uri, dar şi un volum mai mare de date, comparativ cu beneficiile anterioare

Persoanele cu dizabilități au parte de o veste bună, fiind aprobată modificarea ofertelor telecom speciale.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a adoptat în urma unor consultări cu reprezentanții industriei de profil o decizie prin care sunt revizuite pachetele tarifare și măsurile privind accesul persoanelor cu dizabilităţi la serviciile de telefonie şi Internet, astfel încât să răspundă cât mai bine cerinţelor specifice ale acestora.

În cazul utilizatorilor finali cu dizabilități auditive și/sau de vorbire, furnizorii de servicii de comunicații la puncte mobile vor fi obligați să asigure pachete care să conțină ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel național, un număr nelimitat de SMS-uri în rețeaua proprie și 300 de SMS-uri în alte rețele, la un tarif recomandat de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

Totodată, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi un volum de date de minim 3 GB si un volum nelimitat de date pentru utilizarea serviciilor de interpretare video în limbaj mimico-gestual prin intermediul aplicațiilor dedicate, la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA. Tariful total recomandat al pachetului este de 6 euro/lună, inclusiv TVA.

În prezent, persoanele cu dizabilități auditive și/sau de vorbire pot beneficia lunar de oferte cu un număr nelimitat de SMS-uri în rețelele proprii, de cel puțin 150 SMS-uri în rețelele naționale și, la cerere, un trafic național la Internet mobil de minim 300 MB.

Pentru utilizatorii finali cu dizabilități vizuale, pachetele puse la dispoziție de furnizorii de servicii de comunicații la puncte mobile vor conține ca beneficii lunare minime, disponibile exclusiv la nivel național: 2.000 minute în rețeaua proprie și 500 minute în alte rețele la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA.

De asemenea, la cererea utilizatorilor, furnizorii vor oferi un volum de date mobile de 3 GB la un tarif recomandat de 2 euro/lună, inclusiv TVA. Tariful total recomandat al pachetului este de 4 euro/lună, inclusiv TVA.

În prezent, persoanele cu dizabilități vizuale pot beneficia de oferte cu cel puțin 300 de minute naționale și, la cerere, trafic național lunar la Internet mobil de minim 300 MB. Ofertele vor disponibile publicului în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a deciziei.

 

Facebook Comments