Vaticanul se pregăteşte pentru al doilea Paşte în format restrâns

by Florian Popa

Slujbele de Paşte vor fi organizate din nou în format restrâns, a anunţat Vaticanul marţi. Este al doilea an în care sărbătorile vor fi marcate de restricţiile severe impuse în contextul pandemiei de coronavirus.
La unele rituri se va renunţa în totalitate, în timp ce altele vor fi mutate în alte locuri decât cele tradiţionale, astfel încât reglementările sanitare să fie respectate, relatează digi24.ro.
Participarea la unele evenimente va fi considerabil restrânsă, scrie Agerpres.
Şi în acest an papa Francisc va renunţa la spălarea picioarelor deţinuţilor, o tradiţie pe care a iniţiat-o drept mod de a da dovadă de umilinţă. De asemenea, suveranul pontif nu va participa la procesiunea care se desfăşoară de obicei la Colosseumul din Roma în Vinerea Mare.
Duminica Paştelui este celebrată în acest an la data de 4 aprilie. Vaticanul este de obicei aglomerat de credincioşi sosiţi pentru a lua parte la evenimentele care culminează cu o slujbă în aer liber în faţa bazilicii „Sfântul Petru”.
Sărbătoarea a fost deja umbrită de pandemie în 2020, papa Francisc fiind nevoit să oficieze Liturghia din duminica Paştilor fără prezenţa credincioşilor, care au putut urmări slujba prin intermediul televiziunii şi internetului.
Italia este puternic afectată de un al treilea val de coronavirus şi a renunţat la planurile de a reveni la desfăşurarea în condiţii normale a evenimentului.

Facebook Comments