Vasul fantomă apărut în mod misterios în Europa

by Adrian Topor

Angajaţii unei companii de feriboturi din Irlanda au făcut o descoperire neobişnuită – au găsit epava unui vas american plutind în apropierea ţărmului, la mii de kilometri depărtare de locul presupus al scufundării, relatează CNN.

Marinarii irlandezi au descoperit vasul abandonat plutind în apropierea ţărmului. L-au scos din apă pentru a-l inspecta mai atent, iar atunci au descoperit că vasul încă avea motoare ataşate. Vasul părea, însă, că statuse în apă de multă vreme.

Reprezentanţii firmei au reuşit să afle că vasul aparţine unui producător de astfel de ambarcaţiuni din Alabama, Statele Unite. Vasul fără echipaj a fost pierdut la 75 de kilometri de coasta statului Virginia, în timpul unui test balistic de anul trecut.

Cum a reuşit să supravieţuiască, călătorind în derivă pe o distanţă de peste 5000 kilometri până în Europa? Proiectanţii navei spun că aceste vase sunt construite să nu se scufunde complet, având o tehnologie cu camere umplute cu spumă, fapt ce le ţine în stare de plutire. Curenţii oceanici au purtat apoi vasul până în Irlanda.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments