Val de lansări: Coreea de Nord a mai testat o rachetă balistică

by Florian Popa

Coreea de Nord a testat joi o rachetă balistică, ultima dintr-o serie de lansări pe fondul unor tensiuni regionale acute, a anunțat armata sud-coreeană, potrivit agenției Yonhap. Proiectilul nespecificat a fost lansat în apele din largul coastei de est a Peninsulei Coreene, a precizat agenția, citând Statul Major Întrunit.
Armata nord-coreeană a mai lansat două rachete în timpul unui exercițiu militar marți, în condiţiile în care au început exerciţii militare comune între SUA şi Coreea de Sud, relatează hotnews.ro.
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei sale intensificarea manevrelor militare pentru un „război adevărat”, în cursul unui exerciţiu de tragere cu rachete la care a asistat fiica sa, săptămâna trecută.
Coreea de Nord, ţară care deţine arma nucleară, a testat inclusiv duminică două rachete strategice de croazieră pe care le-a lansat de pe un submarin în Marea Japoniei, cu o zi înainte ca Statele Unite ale Americii și Coreea de Sud să lanseze luni cele mai importante manevre militare comune din ultimii cinci ani.
La începutul săptămânii trecute, Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că alimentează „intenţionat” tensiunile şi Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a doua cea mai puternică persoană din ţară, a avertizat că, dacă Statele Unite ar intercepta unul dintre testele cu rachete ale Phenianului, aceasta ar fi văzută ca o „declaraţie de război”.
Relaţiile dintre Phenian şi Seul sunt la cel mai scăzut nivel de mai mulţi ani, discuţiile fiind blocate.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate