Val de căldură în România! Temperaturile cresc neașteptat în toată țara

by Andreea Radu

Un val de căldură pătrunde în România iar temperaturile vor fi apropiate celor unei zile însorite de vară. Vara se întoarce pentru câteva zile în România. În zilele următoare se anunță un adevărat val de căldură. Pe alocuri, temperaturile ar putea atinge și chiar depăși ușor pragul de 30 de grade.
Astfel, începând de joi, vremea va intra într-un proces de încălzire puternică. Cauza va fi un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, care va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii. În consecință, temperaturile vor crește rapid, iar vremea va deveni excepțional de caldă pentru această perioadă din an.
Dacă joi și în prima parte a zilei de vineri, 20 octombrie, vor mai fi câteva înnorări și ploi în jumătatea nordică a țării, ulterior cerul se va însenina în mare parte din țară, iar vineri la prânz termometrele vor arăta între 22 și 28 de grade.
Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă se pare că va fi neobișnuit de caldă în vestul țării, dar și în multe zone deluroase, datorită norilor și vântului destul de puternic dinspre sud și sud-vest. Nu este exclus ca în unele zone această noapte să fie una tropicală.
Cel mai cald va fi sâmbătă, 21 octombrie. Chiar dacă inversiunile termice și norii ar putea atenua încălzirea în unele zone, temperaturile maxime vor depăși 25 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării, scrie meteoradar.ro.
Local, în Muntenia, inclusiv în București, în sud-estul Olteniei, în Dobrogea și în zonele de câmpie din Moldova, la prânz, mercurul din termometre va urca până la 27 – 30 de grade.
Izolat, mai ales în sudul extrem al Românei, sunt posibile și maxime ceva mai ridicate, de până la 31 – 32 de grade.
Deși intensitatea căldurii va scădea ușor duminică, în sudul și estul țării vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă, iar la prânz sunt așteptate temperaturi cuprinse între 25 și 30 de grade.

Facebook Comments