Val de aer tropical peste România! Temperaturile ajung la 30°C

by Andreea Radu

Un val de aer tropical cuprinde România! Temperaturile cresc rapid de la o zi la alta. Însă meteorologii vin din nou cu vești proaste despre vreme. După câteva zile mai răcoroase, meteorologii anunță un nou episod de încălzire a vremii. Începând de la sfârșitul săptămânii, temperaturile vor crește rapid de la o zi la alta.
Aerul tropical, provenit din Sahara, va pătrunde mai întâi în vestul Europei, urmând apoi să se deplaseze progresiv spre est. Din acest motiv, căldura va ajunge mai repede în regiunile vestice ale României, unde se vor atinge temperaturi de până la 26 – 28°C încă de duminică.
Vremea se va menține caldă și la începutul săptămânii viitoare, când maximele vor fi cu aproape 5 grade mai ridicate în vestul țării față de est.
Treptat, aerul cald va cuprinde și restul teritoriului. Estimările actuale indică temperaturi maxime cuprinse între 23 și 30°C în majoritatea regiunilor, cele mai ridicate valori fiind așteptate în vest și sud-vest.
Și la munte va fi foarte cald: termometrele vor arăta în jur de 15°C la altitudini de 1500 de metri.

Vremea se răcește din nou

Vremea se răcește însă spre sfârșitul săptămânii viitoare. Meteorologii spun că există șanse considerabile ca temperaturile să se apropie din nou de cele obișnuite pentru această perioadă. În ceea ce privește ploile, perioada următoare va fi caracterizată în multe regiuni ale țării de lipsa precipitațiilor.
Suprafețe extinse din sud și est ar putea fi ocolite complet de ploi, cel puțin până la următoare răcire a vremii. Regiunile nordice și centrale vor fi ceva mai norocoase, dar nici acolo nu se întrevăd cantități însemnate de apă, cu excepția zonelor de munte, scrie meteoradar.ro.

Facebook Comments