Vados Arad a început în forţă Superliga Naţională de şah

by Sorin Haut

După desfășurarea primelor trei runde ale Superligii Naționale de Șah, clubul de șah Vados Arad se află în fruntea clasamentului, cu trei victorii, la egalitate cu campioana en-titre, Politehnica Iași. La Superliga care se desfășoară în stațiunea Mamaia participă cele mai bune 10 echipe din șahul românesc. Echipa arădeană l-a achizitionat la inceputul anului pe marele maestru Tiberiu Georgescu, campion național in 2018 și vicecampion în acest an și întărită cu doi mari maeștri ucrainieni (printre care și Alexander Zubov, dublu câștigător la Arad Open) speră la cucerirea primei medalii pentru șahul pe echipe arădean din ultimii 15 ani.

Pornită cu șansa a patra conform mediei elo a jucătorilor componenți ai echipelor, arădenii au întâlnit chiar în prima rundă principala contracandidată la medaliile de bronz, puternica echipă a Universității de Vest Timișoara (favorită nr. 3). Meciul a fost câștigat însă clar de Vados cu 4-2 prin victoriile cu piesele albe de la mesele 2,4 și 6 aduse de Vitaly Sivuk, Alexandru David și Adrian Petrișor.

Runda a doua a adus un adevărat galop de sănătate, Vados câștigând de o manieră categorică cu 5,5 la 0,5 meciul cu CSM Cluj-Napoca. Runda a treia, echipa noastră s-a impus la limită cu 3,5 la 2,5 cu incomoda echipă a Victoriei Techirghiol, care are în componență mulți jucători cu experiență.

Urmează două meciuri cu CSM Baia Mare si Smart Galați, după care marele derby-uri cu principalele favorite la titlu, Medicina Timișoara și Politehnica Iași.

Facebook Comments