Vados Arad a câştigat SuperLiga de şah la ultima masă! Alin Câmpeanu: „De 15 ani nu am trăit un asemenea dramatism”

by Sorin Haut

Una dintre cele mai spectaculoase SuperLigi de şah de până acum s-a încheiat cu mult dramatism, intrând direct în istoria de peste 60 de ani a competiției! După 11 runde cu de toate, titlul masculin a fost decis abia la al treilea criteriu de departajare, Vados Arad beneficiind de doar o jumătate de punct avans în faţa Politehnicii Iaşi. Arădenii au reuşit să se încoroneze în premieră campioni abia la finalul ultimei partide cu Phoenix Buzău, echipă aflată la coada clasamentului, dar care a opus o rezistenţă incredibilă. “A fost o Superligă absolut nebună, am venit hotărâţi să luăm titlul, dar din păcate în runda a doua a primei zile am pierdut cu Techirghiolul şi ne-am îndepărat de primele locuri. Trebuia apoi să câştigăm cam tot, pe linie, pentru a avea şanse la titlu, am învins Universitatea de Vest Timişoara şi Medicina Timişoara dar am ratat la mustaţă victoria cu Poli Iaşi, astfel că şansele noastre la aur scădeau mult. Chiar credeam că nu mai avem nicio şansă, doar că şi cei de la Iaşi s-au încurcat apoi în mod absolut surprinzător cu Galaţiul. Totul s-a jucat în ultima etapă, când ambele speram să câştigăm la scor, dar ne-am chinuit şi ne-am impus la limită. Practic, titlul s-a decis în mod uluitor la ultima partidă, pe ultima masă! De 15 ani, de când vin la Superligă, nu am trăit un asemenea dramatism, nu îmi aduc minte ca în vreun an să fie atât de strânsă situaţia”, a declarat la finalul competiţiei Alin Câmpeanu, preşedintele şi căpitanul-nejucător al Şah Club Vados Arad.

„Toată echipa a jucat bine, ne-am completat reciproc”

Toată echipa a jucat bine, nu am avut un jucător care să fie senzaţional, dar am stat foarte bine la mesele 2 şi 3. La masa 2, Vitali Bernadskiy ne-a adus multe puncte, la masa 3, la care de obicei aveam probleme şi din cauza asta am pierdut şi titlul în anii trecuţi, l-am avut pe Mircea Parligras, foarte bun pe parcursul turneului, de asemenea fără greşeală a fost până în ultima zi Alex David, aflat într-o formă excelentă. Dar în general toţi băieţii şi-au făcut treaba, ne-am completat reciproc, atmosfera a fost foarte bună în echipă şi asta cred că a contat mult”, a mai spus Câmpeanu, care îşi vede un alt vis împlinit, acela de a aduce la Arad, în premieră, titlul naţional pe echipe în SuperLiga de şah. Titlul obţinut de Vados a fost evidenţiat şi de Federaţia Română de Şah, care a felicitat Aradul pentru performanţa obţinută la Mamaia:

Federaţia felicită Aradul: „Un proiect care a crescut frumos, de la an la an”

Un proiect care a crescut frumos, de la an la an, așa am putea sintetiza cel mai bine clubul Vados Arad. Acum doi ani, echipa condusă de Alin Câmpeanu urca pentru prima oară pe podium. Anul trecut, băieții câștigau împreună prima medalie de argint. Acum, la capătul unui turneu dramatic, decis în chiar ultima partidă, Vados s-a încununat în premieră campioană națională în competiția masculină iar noi nu putem decât să felicităm sincer întreaga echipă pentru acest parcurs de excepție!” Vă reamintim care sunt noii campioni ai României la şah: Martyn Kravtsiv, Vitaliy Bernadskiy, Mircea Parligras, Alexandru David, Tiberiu Georgescu, Alin Berescu și căpitanul nejucător, Alin Câmpeanu.

Bilanţ excelent pentru Vados: opt victorii, un egal şi o singură înfrângere

Arădenii au încheiat cu opt victorii, un egal și o înfrângere, bilanţ cu care au strâns 17 puncte. Același punctaj l-a avut CS Politehnica Iași, după şapte victorii și trei egaluri. Al doilea criteriu de departajare a fost rezultatul din duelul direct, care s-a încheiat 3-3. Al treilea criteriu de departajare a fost cel al punctelor obținute în meciuri, arădenii fiind mai buni cu o jumătate de punct, 39 la 38,5. Vados a început cu două victorii, 5-1 cu ACS Viitorul Urziceni și 4,5-1,5 cu ACS Smart Galați. Unica înfrângere a fost cu CS Victoria-Sparta Techirghiol, scor 2-4. Au urmat trei succese, cu CS Universitatea de Vest Timișoara (4,5-1,5), CS Studențesc Medicina Timișoara (3,5-2,5) și CSU Târgoviște (5-1). În runda a opta arădenii au făcut 3-3 cu CS Politehnica Iași. Vados a încheiat cu alte trei dueluri câștigate, cu ȘC Oltenia Craiova (3,5-2,5), CȘM Baia Mare (4,5-1,5) și ACS Pheonix Buzău (3,5-2,5).

 

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate