Vacanţă scurtă pentru “galben-albastre”. Din 2 ianuarie, din nou la treabă

by Sorin Haut

FCC Baschet Arad este una din cele mai active echipe din oraşul nostru chiar şi la final de an. Datorită programului competiţional încărcat, “galben-albastrele” au avut parte de o vacanţă scurtă cu ocazia Crăciunului, plus încă două zile libere de Anul Nou: “Meritau şi ele din plin o mini-vacanţă pe care au avut-o în perioada 21-27 decembrie, apoi am revenit din nou la antrenamente pentru câteva zile, iar în 31 şi 1 ianuarie au din nou zile libere. Ne întoarcem la treabă sâmbătă, pe 2 ianuarie. Lotul este neschimbat, fetele sunt sănătoase şi sperăm să nu avem parte cazuri de Covid-19 pe data de 6 ianuarie, când urmează să ne testăm”, ne-a declarat preşedintele clubului arădean, Marcel Urban. Pe locul trei în Liga Naţională feminină de baschet după nouă etape disputate, echipa pregătită de Bogdan Bulj se află în grafic din punct de vedere al rezultatelor. Principala dorinţă la început de 2021 ar fi completarea lotului cu 1-2 jucătoare, dar timp ar mai fi. Pentru a mai face transferuri sau înlocuiri de jucătoare în lot, termenul limită este finalul lunii februarie.

Primul turneu din 2021, pe litoral! Arădencele încheie turul cu Phoenix şi Alexandria

Clubul se bazează la început de an doar pe banii veniţi din partea sponsorului privat, pentru ca în primăvară bugetul să poată fi conturat cu un eventual sprijin din partea Primăriei, prin proiectele de fonduri nerambursabile. În concluzie, FCC Baschet Arad începe noul an fără noutăţi în lot, dar cu speranţa unor vremuri mai bune şi a unui an mult mai prolific din punct de vedere financiar. Primele meciuri din 2021, contând pentru finalul turului (etapele 10 şi 11), sunt programate tocmai pe litoral: “Avem turneu la Constanţa, în 9 şi 10 ianuarie, unde urmează să jucăm cu Phoenix şi Alexandria. După primele nouă meciuri suntem în grafic, ne propunem să începem bine şi noul an, adică cum l-am şi terminat pe acesta. Vrem să ne înscriem în lupta pentru finala campionatului, dar pentru asta avem nevoie să reuşim să fim peste Satu Mare, ceea ce la momentul actual nu reuşim”, mai spune Urban.

Noutăţile se lasă aşteptate pentru noul an: „Vrem să ne înscriem în lupta pentru finală”

“Galben-albastrele” au contabilizat până acum, în Liga Naţională, şapte victorii şi două înfrângeri, eşecuri de altfel scontate cu liderul şi campioana “en-titre”, Sepsi Sfântu Gheorghe, formaţie ce pare de neatins şi în acest sezon şi cu CSM Satu Mare, meci disputat pe terenul formaţiei din nord-vestul ţării. De altfel, cele două fruntaşe ale campionatului, Sepsi şi CSM, au linie de clasament identică şi sunt neînvinse în tur, opt victorii din tot atâtea meciuri! Dacă o medalie este abordabilă pentru FCC Baschet Arad, lupta pentru disputarea ultimului act se anunţă acerbă cu sătmărencele, mai ales în condiţiile lotului actual, ce are mare nevoie de întăriri.

 

 

Facebook Comments