Vacanță activă pentru judoka de la CSM Arad, cu două stagii de pregătire (FOTO)

by Sorin Haut

La sfârșitul lunii august, judoka de la CSM Arad au participat la două stagii de pregătire. Un stagiu a fost organizat de Federația Română de Judo, la Baia Mare, în colaborare cu Consiliul Județean Maramureș. Alin Popdan, Daniel Brata și Bogdan Pop au coordonat acest stagiu maramureșean, la care au participat un număr de peste 150 de sportivi de la mai multe cluburi din țară. CSM Arad, sub coordonarea antrenoarei Gabriela Botaș și ajutată de sportiva Kabat Beata, a participat cu un număr de 9 judoka. Fostul judoka Brata Daniel, multiplu campion național, dublu medaliat european de seniori și medaliat cu bronz la Europeanul de tineret, dar și deținător a multiple medalii obținute în turneele internaționale, a fost invitat de onoare.

La stagiul de pregătire de la Venus, Dorin Drimbe – antrenor la CSM Arad, ajutat de Marc Boldiș de la CS Victoria Nădlac, a participat cu un număr de 20 de judoka. S-au adunat peste 600 de judoka din România și din alte cinci țări, Bulgaria, Moldova, Serbia, Ungaria și Ucraina (atât începători cât și avansați, cu medalii în cont), cu suportul Clubului Pantheon.

Unul din invitații speciali a fost Sensei Attilio Sacripanti, din Italia, cel care a introdus biomecanica în judo: Nu știu foarte multe despre judoul din România. Știu că aveți o campioană olimpică, evident, ceea ce este foarte bine. Dar văd câțiva luptători valoroși printre sportivii români, precum și destulă calitate în ceea ce privește lupta. Pentru că judoul mai include, pe lângă partea de luptă și știință sau filosofică.

Acum, special pentru antrenorii români, am realizat o carte ediție simplificată și mai concentrată pe elementele esențiale. Sper ca acest lucru să ajute judoul din România să crească din nou.

Un alt invitat special al stagiului a fost japonezul Eiji Kikuchi, coordonator Pantheon Judo Stage Randori&Kata 2023: Mă gândesc tot timpul numai la judo, dar judoul nu este doar tehnică. Voi încerca, evident, să explic tehnicile din judo, dar și ce este el în esență. Este a șasea oară pentru mine când sunt prezent aici, astfel că am avut ocazia să văd foarte mulți copii. Unii au crescut de la an la an. În acest fel am putut urmări evoluția lor, mai ales din punct de vedere fizic. Mă bucur că acești copii continuă să vină la stagiu pentru a se antrena și a învăța judo. Este chiar o plăcere pentru mine. Bineînțeles, nimic nu este perfect, motiv pentru trebuie să continuăm să ne antrenăm, iar eu caut să le ofer tot ce este mai bun în fiecare an.

Campioana olimpică Alina Dumitru și neobositul Surlă Iulian s-au numărat și ei printre personalitățile marcante ale stagiului de pregătire. Aceștia sunt antrenorii de la care am avut ce învăța pentru viitorul micilor și marilor judoka la acest stagiu. Mulțumim organizatorilor de la ambele stagii și sunt convins că în viitor ar trebui sa fie mai multe stagii în diferite zone ale țării la care să participe majoritatea celor care practică judo”, spune Dorin Drimbe, antrenor la CSM Arad.

Urmează la sfârșitul acestei săptămâni o Cupă la Satu Mare, peste două săptămâni una la Sibiu, iar peste trei săptămâni, la Drobeta Turnu Severin, Campionatul Național de Ne-Waza (luptă la sol). Tot în perioada 22-23 septembrie, judoka Elena Tudorache va fi la startul la Campionatului Balcanic U21, din Bosnia Herțegovina.

 

Facebook Comments